Δυσαρεσκεια βενιζελου για ραγκουση

09:53 10/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Φώφη Γιωτάκη
(από το Έθνος)
Την απόφασή του να προχωρήσει στην τελική ευθεία των εκλογών, έχοντας ορίσει σχεδόν όλα τα βασικά κομμάτια στο παζλ, ανακοίνωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος.
Στόχος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι αύριο να...
ανακοινωθούν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
τα «πράσινα» ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ χθες ο ίδιος και στελέχη του δεν έκρυψαν μια σχετική πτυχή που αφορά στην έντονη δυσαρέσκεια για τον Γ. Ραγκούση για τη στάση του να διαφοροποιηθεί στο... παρά πέντε των εκλογών από την κεντρική «γραμμή».
Η ιδιότυπη κόντρα ξεκίνησε (εντός του συγκεκριμένου εικοσιτετραώρου), με τον αν. υπουργό Αμυνας να επαναλαμβάνει ότι θα απουσιάζει από την ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων (τροπολογία Γιαννίτση), ενώ λίγο αργότερα είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, όπως και ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Το ραντεβού έγινε, όπως και η ψηφοφορία, και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εν συνεχεία κάλεσε σε σύσκεψη τα 11 κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Χωρίς περιστροφές έθεσε... θέμα Ραγκούση, χαρακτηρίζοντας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, «πολιτικά ανήθικο» το γεγονός ότι αναδεικνύει διαφωνίες για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όταν ο ίδιος ήταν γραμματέας και εκπρόσωπος του κόμματος, συντονιστής της κυβέρνησης εν συνεχεία - «είναι απαράβατος όρος αξιοπρέπειας να σταματήσει αυτή η ιστορία εδώ», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
Αλλα στελέχη ανέφεραν κατόπιν τα σοβαρά χρέη που εμφανίστηκαν στην Ιπποκράτους, από τους δε συμμετέχοντες δεν προσπάθησε κανείς να υπερασπίσει γενικώς τον κ. Ραγκούση, ενώ κύκλοι του κ. Βενιζέλου επέμεναν αργότερα ότι καταγράφηκε έντονη δυσαρέσκεια για την «αντιφατική και προσβλητική συμπεριφορά του».
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε... σιωπηλός. Τα στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη αντελήφθησαν ότι αφήνει το θέμα ανοιχτό - ακόμη και για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, κατά κάποιους.
Αντιθέτως δεν υπήρξε το ίδιο «βαρύ κλίμα» και για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αν και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε ότι διάφοροι του εισηγούνται να μην είναι στα ψηφοδέλτια, καθώς υπέγραψε το Μνημόνιο και τελευταίως παρουσιάζει τις δικές του απόψεις. «Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ακούγοντας από τα περισσότερα στελέχη όχι αρνητικά αλλά τουλάχιστον ουδέτερα σχόλια.
«Δεν ήταν τυχαία η κλήση σε ραντεβού διαδοχικά των Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και ως προ την επιλογή και την ημέρα. Εκλήθησαν ως κορυφαία στελέχη της ηγετικής ομάδας των τελευταίων ετών, με σημαντικούς ρόλους, πολιτικούς, οργανωτικούς και επικοινωνιακούς στο κόμμα, εκτός των μετέπειτα κυβερνητικών ευθυνών τους, αφού ήταν υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών για το πρώτο επτάμηνο της κυβέρνησης μέχρι το Μνημόνιο», έλεγαν μετά τη συνάντηση στη Βουλή του κ. Βενιζέλου με τους δύο.
Ειδικά για τη στάση σχετικά με την τροπολογία περί της χρηματοδότησης των κομμάτων οι «κύκλοι» του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ήταν επιθετικοί:
«Οταν έχεις να ψηφίσεις για τη χρηματοδότη
Keywords
Τυχαία Θέματα