Δυο καλπες για τη λιστα λαγκαρντ...

17:01 7/1/2013 - Πηγή: Fimotro
ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΙΑ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική Επιτροπή που θα ερευνήσει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, θα έχει 13 μέλη...
Η πιο πιθανή ημερομηνία για την ψηφοφορία για την ενδεχόμενη παραπομπή είναι η Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα στηθούν δύο κάλπες, μία για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και μία για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,
Ευάγγελο Βενιζέλο.
Το ενδεχόμενο να συνεδριάσει η Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, είναι ανοιχτό καθώς θα εξαρτηθεί κυρίως από το αν θα έχει ολοκληρωθεί, έως την ερχόμενη Παρασκευή, η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Σε κάθε περίπτωση, η Διάσκεψη των Προέδρων, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη, θα ορίσει την ημερομηνία συζήτησης για τη συγκρότηση ή μη Προανακριτικής Επιτροπής.
Ο χρόνος που θα δοθεί στα μέλη της Επιτροπής για τη σύνταξη του πορίσματος υπολογίζεται ότι θα είναι από 30 έως 40 μέρες.
Μόλις ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των προτάσεων, θα ξεκινήσει η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, κατά την οποία οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν σε δύο ξεχωριστές κάλπες, μία για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και μία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την παραπομπή τους ή μη σε Προανακριτική Επιτροπή.
Keywords
Τυχαία Θέματα