ΔΡΟΥΤΣΑΣ: "ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ"

19:31 26/5/2011 - Πηγή: Fimotro
«Στόχος μας είναι να φέρουμε το Υπουργείο Εξωτερικών στον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Υπουργός Δημήτρης Δρούτσας κληθείς να περιγράψει τους βασικούς στόχους της αναδιοργάνωσης του Υπουργείου σε... συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84».
«Είναι ένας θεσμός με απίστευτο δυναμικό, το οποίο, όμως, μερικές φορές δεν μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λόγω θεσμικών αγκυλώσεων, εάν θέλετε, και οργανωτικών αδυναμιών», σημείωσε ο κ. Δρούτσας.Όπως
πρόσθεσε στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να γίνονται όλα με αξιοκρατία και διαφάνεια και πρόσθεσε ότι η αναδιοργάνωση θα προωθήσει «τις καινοτόμες ιδέες που θα αυξήσουν την παρουσία της Ελλάδας στον κόσμο, θα δυναμώσουν και θα συντονίσουν τη φωνή της, θα δώσουν επιτέλους και στην Κεντρική Υπηρεσία τον επιτελικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει, θα προσφέρουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους ομογενείς, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θέλει να πετύχει η Κυβέρνηση και θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο σύστημα αξιολόγησης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου».Επίσης, υπογράμμισε ότι «όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με τον πιο ανοιχτό και συναινετικό τρόπο στο Υπουργείο Εξωτερικών. Με ανοιχτό, συνεχή διάλογο με όλα τα στελέχη του Υπουργείου, με όλους τους κλάδους, όλους τους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Υπουργείο Εξωτερικών».Ερωτηθείς για το πόσο επηρεάζει η οικονομική κρίση τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας σε σχέση με τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, ο Υπουργός των Εξωτερικών απάντησε ότι αντιμετωπίζουμε την κρίση, όχι μόνο ως πρόκληση, αλλά και ως μια πραγματική ευκαιρία για αλλαγή και ανανέωση.«Εμείς πολύ απλά θέλουμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία για όλες τις απαραίτητες αλλαγές, για την ανανέωση της Ελλάδας. Και αυτό ισχύει και για την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής», κατέληξε ο Υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα