Δρεττα: "δεν υπαρχει plan b για τις επικουρικεσ"

15:32 23/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Η τρόικα έχει θέσει το θέμα των επικουρικών συντάξεων ως προαπαιτούμενο, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα η Αθηνά Δρέττα ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης. Είπε ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκονται σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να...
βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, σημειώνοντας ότι δεν είναι όλα συμφωνημένα. Σχετικά με το αν υπάρχει εναλλακτική, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει plan B. Αν υπήρχε
θα είχε γίνει plan A».

Είπε ακόμα ότι τα ταμεία των επικουρικών παρουσιάζουν έλλειμμα 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και ζήτησε να βρεθεί γρήγορα μία λύση, γιατί ο χρόνος τελειώνει.

Διέψευσε τις εκτιμήσεις ότι οι επικουρικές συντάξεις τροφοδοτούν τις κύριες, λέγοντας ότι συμβαίνει το αντίθετο και υπογράμμισε ότι «το δίλημμα δεν είναι αν θα πέσει ψαλίδι στις επικουρικές, αλλά αν θα υπάρχει σο μέλλον επικουρική ασφάλιση».

Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπει το ν/σ του υπ. Εργασίας σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τέλος, αναφερόμενη στην φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, γιατί στο παρελθόν η σπατάλη ήταν μεγάλη και σχολιάζοντας τις αναφορές ότι ασφαλισμένοι πηγαίνουν οι ίδιοι τα φάρμακα που χρειάζονται στα νοσοκομεία, είπε ότι είναι υποχρέωση των νοσοκομείων να παρέχουν την απαραίτητη φαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται.
Keywords
Τυχαία Θέματα