Δωρεαν ελεγχος για αφροδισια νοσηματα...

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας κατά του AIDS την 1η Δεκεμβρίου, η κλινική Cosmetic Derma Medicine προσφέρει δωρεάν για 1 εβδομάδα (1-6 Δεκεμβρίου) δερματολογική ενημέρωση και συμβουλευτική...
για αφροδίσια νοσήματα με έμφαση σε κονδυλώματα, έρπητα γεννητικών οργάνων, σύφιλη, γονόρροια, μολυσματική τέρμινθο. Ο έλεγχος θα γίνει από δερματολόγο-αφροδισιολόγο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ 210 6980451.

Η δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος-αφροδισιολόγος,
επιστημονική διευθύντρια Cosmetic Derma Medicine, επιστημονική συνεργάτης του νοσοκομείο «Α. Συγγρός», μέλος της Ελληνικής HPV Εταιρείας παραθέτει τα πιο συνήθη αφροδίσια νοσήματα.

1)Κονδυλώματα: Είναι καλοήθεις βλάβες, άλλοτε επηρμένες, άλλοτε επίπεδες, εντοπίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων (αιδοίο, βάλανος, πρωκτός κ.α) και οφείλονται στη μετάδοση του ιού HPV που γίνεται με κάθε τύπο σεξουαλικής επαφής (το προφυλακτικό δεν προστατεύει 100%). Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας 1 στις 2 Ελληνίδες έχει κονδυλώματα. Η δερματολογική εξέταση για αυτά είναι σημαντική ώστε να καθοριστεί η κατάλληλη θεραπεία. Σε σπάνιες περιπτώσεις (γιγαντιαία κονδυλώματα) οι βλάβες μπορεί να οδηγήσουν σε ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή. Η τυποποίησή τους γίνεται με το HPV DNA test. Για τη θεραπεία τους συνιστάται λέιζερ.

2)Έρπης γεννητικών οργάνων: Τις μέρες της έξαρσης ο ασθενής παρουσιάζει φυσαλίδες σε ερυθρή βάση στη βάλανο, τον κορμό του πέους, την είσοδο του κόλπου κ.ά. Η φαρμακευτική αγωγή που συστήνεται είναι αντιιικά φάρμακα.

3)Γονόρροια: Το κύριο σύμπτωμα είναι έκκριση υγρού από την ουρήθρα. Η θεραπεία γίνεται με ενέσιμα αντιβιοτικά (κεφαλοσπορίνη).

4)Σύφιλη: Ανώδυνα έλκη στο δέρμα και διογκωμένοι λεμφαδένες είναι ένα από τα συμπτώματα της σύφιλης και η θεραπεία βασίζεται σε χορήγηση πενικιλίνης.

5)Μολυσματική τέρμινθος: Οι βλάβες μοιάζουν με κονδυλώματα και συχνά συγχέονται λόγω της παρόμοιας κλινικής εικόνας. Η νόσος μεταδίδεται ακόμα και από την κοινή χρήση τουαλέτας. Η θεραπεία κλειδί είναι το λέιζερ C02.
Keywords
Τυχαία Θέματα