Δωρεα εκατομμυριων απο τον ντικαπριο για τις τιγρεις του νεοαλ...

Ο γνωστός και για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες ηθοποιός του Χόλιγουντ Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έκανε δωρεά ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων στο WWF, η οποία θα αξιοποιηθεί στις προσπάθειες διάσωσης της απειλούμενης τίγρης του Νεπάλ...

Η δωρεά έγινε μέσω του ομώνυμου ιδρύματος (Leonardo DiCaprio Foundation), με στόχο το διπλασιασμό του πληθυσμού έως το 2022, δηλαδή το επόμενο έτος της τίγρης στο κινεζικό ημερολόγιο.
Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για βελτιώσεις στις προστατευόμενες περιοχές, όπου ζουν οι τίγρεις, στα σύνορα Νεπάλ-Ινδίας. Μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν περισσότερα φυλάκια ασφαλείας καθώς και εξοπλισμός που θα επιτρέπει στους φύλακες να ελέγχουν καλύτερα τυχόν ύποπτες κινήσεις.
Στην ίδια περιοχή ζουν επίσης περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι. Μέρος των χρημάτων θα διοχετευτεί σε διάφορες πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τις τοπικές κοινότητες ενισχύοντας π.χ. τον τουρισμό, την κατασκευή χειροποίητων προϊόντων ή την παραγωγή βιολογικών λαχανικών.
Ο πρωταγωνιστής του «Τιτανικού» προειδοποίησε ότι «τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται» για τις τίγρεις, ο πληθυσμός των οποίων στην άγρια φύση εκτιμάται ότι έχει μειωθεί στα 3.200 μέλη εξαιτίας της λαθροθηρίας και της συρρίκνωσης του βιοτόπου τους. «Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η δωρεά θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε το στόχο του διπλασιασμού αυτών των ευγενών πλασμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων σε γραπτή ανακοίνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ίδρυμα του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ενώνει τις δυνάμεις του με το WWF για τη διάσωση των τίγρεων. Τον περασμένο Μάιο ο ίδιος ο ηθοποιός διοργάνωσε εκδήλωση μέσω του οίκου Christie's και συγκέντρωσε μέσα σε λίγες ώρες σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια για το σκοπό.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα