Δοκιμαζεται η συνοχη της χαριλαου τρικουπη...

21:24 12/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να εγκαταλειφθεί το εγχείρημα της «Ελιάς» και να γίνει ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο για τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ ...
σε «Δημοκρατική Παράταξη» καλείται να επικυρώσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η συνεδρίαση της ΚΕ, όπως από πολλές πλευρές επισημαίνεται, αποτελεί το πρώτο «crash test» για την ενδοπαραταξιακή συνοχή, καθώς ο κ. Βενιζέλος
που κατάφερε να περάσει την εισήγησή του από το Πολιτικό Συμβούλιο, δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν αυτή τη φορά μα βρίσκεται αντιμέτωπος με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που αμφισβητούν τις πρωτοβουλίες του και υποστηρίζουν ότι πρέπει να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Επικριτικός για τη στάση που τηρούν οι εσωκομματικές αμφισβητίες εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον Alpha, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά στελεχών του κόμματος, που, όπως είπε, «δίνουν δήθεν μάχη για τα ιερά και τα όσια, ενώ πριν από τις εκλογές έβρισκαν δικαιολογίες όχι μόνο για να απέχουν αλλά για να κάνουν και κακό».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «θα έπρεπε ποινικοποιηθεί η αχαριστία στο ΠΑΣΟΚ», αναφερόμενους σε όσους «τα πήραν όλα και τώρα φεύγουν σε κάποιο άλλο κόμμα», ενώ απευθυνόμενος σε «όσους επικαλούνται τον Ανδρέα Παπανδρέου» είπε πως κι εκείνος δεν έμεινε στην Ένωση Κέντρου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης το φθινόπωρο. «Σήμερα πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα», είπε για το ζήτημα της ηγεσίας της παράταξης, είπε πως η λογική διαδικασία είναι πως εφόσον ιδρυθεί, βρεθούν οι πολιτικές που «μας ενώνουν» και φτιαχτεί η οργάνωση, τότε θα αποφασιστεί και αυτό. «Θα έρθουν στην ώρα τους όλα», κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα