''διπροσωποι οι ηγετες της ε.ε''...

17:29 23/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Την έντονη ενόχλησή του για την υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν...

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο Βρετανός ΥΠΕΞ κατηγόρησε για διπροσωπία τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζοντας ότι «άλλα λένε ιδιωτικά και άλλα δημοσίως», όταν συζητούν τον πιθανό διορισμό του Γιούνκερ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Πιστεύω πως υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα μάλλον παράξενο φαινόμενο, το οποίο συμβαίνει, είτε το πιστεύετε είτε όχι, στα πολιτικά πράγματα, το οποίο έγκειται στο ότι άνθρωποι λένε πολλά πράγματα
ιδιωτικά τα οποία δεν λένε δημοσίως», δήλωσε ο Όσμπορν στο ραδιόφωνο του βρετανικού δικτύου BBC.
Η Βρετανία αντιτίθεται στο διορισμό του Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, επειδή πιστεύει πώς δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και πιστεύει κατηγορηματικά ότι οι ηγέτες της ΕΕ, και όχι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως στην περίπτωση του Γιούνκερ, θα πρέπει να ανακηρύσσει υποψηφίους.
Το θέμα είναι πιθανόν να κριθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή οπότε θα συνεδριάσουν οι ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με τη Βρετανία να φαίνεται όλο και πιο απομονωμένη στο θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα