Δημοσκοπικο προβαδισμα της κετροδεξιας στη νορβηγια...

14:04 3/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση της Νορβηγίας, στην οποία περιλαμβάνεται η αντιμεταναστευτική Δεξιά, διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του απερχόμενου κεντροαριστερού...
συνασπισμού του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη σκανδιναβική χώρα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση
η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Verdens Gang (VG), το 55,6% των Νορβηγών προτίθεται να ψηφίσει το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου ηγείται η Έρνα Σόλμπεργκ και τρία ακόμη κόμματα της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς, το Κόμμα της Προόδου (FrP), το οποίο θεωρείται λαϊκιστικό, το Φιλελεύθερο και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.
Τα συγκεκριμένα ποσοστά, εάν επιβεβαιωθούν στις κάλπες, σημαίνουν ότι μετά τις εκλογές της Δευτέρας η Κεντροδεξιά θα έχει στο κοινοβούλιο απόλυτη πλειοψηφία με 98 έδρες σε σύνολο 169.
Αντίθετα, το Εργατικό Κόμμα του κ. Στόλτενμπεργκ και οι δύο σύμμαχοί του, οι Σοσιαλιστές και το Κεντρώο Κόμμα, συγκεντρώνουν μόνο το 38,4% της πρόθεσης ψήφου, το οποίο σημαίνει πρακτικά 68 έδρες.
Δεύτερη δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TV2 παρουσιάζει περίπου τα ίδια αποτελέσματα, με την Κεντροδεξιά να φαίνεται να κερδίζει 95 έδρες έναντι 73 για την Κεντροαριστερά.
Η μόνη διαφορά την οποία εμφανίζει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι ότι παρουσιάζει το Εργατικό Κόμμα ως το πρώτο σε ψήφους, μπροστά από τους Συντηρητικούς.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα