Δηλωσεις ομπαμα για τη συρια...

20:05 23/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Σοβαρό γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την καταγγελόμενη επίθεση του συριακού στρατού ...
με χημικά όπλα στα περίχωρα της Δαμασκού - δήλωση που όπως εκτιμάται, δείχνει ότι πλησιάζει η στιγμή της απάντησης των ΗΠΑ στις συνεχιζόμενες αγριότητες του συριακού εμφυλίου.
Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στo CNN σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από τις δυνάμεις του Άσαντ, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή συλλέγονται
πληροφορίες» για το συμβάν. «Αυτό που έχουμε δει», συμπλήρωσε, «δείχνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για ένα σημαντικό γεγονός που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες».
Όπως διαβεβαίωσε, αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν ώστε να υπάρξει καλύτερη αντίδραση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και να καλούν τη συριακή κυβέρνηση να επιτρέψει την έρευνα από τους επιθεωρητές του Οργανισμού στο σημείο της φερόμενης επίθεσης έξω από τη Δαμασκό.
Παρ' όλα αυτά, σημείωσε πως δεν αναμένει η κυβέρνηση Άσαντ να συνεργαστεί με την διεθνή κοινότητα, με βάση την προηγούμενη εμπειρία.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα