Δικαστική έρευνα για το όργιο αυθαιρεσίας στη μύκονο

20:58 22/7/2019 - Πηγή: Fimotro

Ο καυτός φάκελος µε το όργιο αυθαιρεσίας στην παραλία της Ψαρρού στη Μύκονοβρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης παρά τις εναγώνιες προσπάθειες του καταπατητή επιχειρηµατία και των επίορκων κρατικών υπαλλήλων να συγκαλύψουν το σκάνδαλο.

Είναι σίγουρο ότι ο νόµος θα εφαρµοστεί και στο πριγκιπάτο της Μυκόνου και το αυθαίρετο τερατούργηµα που κατασκευάστηκε στην παραλία της Ψαρρού θα κατεδαφιστεί.
Οι ευθύνες θα καταλογιστούν σε όλους όσους έχουν εµπλακεί στο σκάνδαλο και βεβαίως σε όσους προσέφεραν -προφανώς µε ανταλλάγµατα- προστασία στους καταπατητές.

Η έρευνα θα επεκταθεί και στο ενδεχόµενο µέσω του αυθαίρετου κτίσµατος να έχει γίνει ξέπλυµα βρόµικου χρήµατος, γιατί ένας πρώην χαµηλόµισθος υπάλληλος δεν µπορεί να δικαιολογήσει τα ποσά που δαπανήθηκαν για το στήσιµο της επιχείρησης.

Οπως αποκάλυψε µε πρωτοσέλιδο δηµοσίευµα η Kontra news, µε την ανοχή των επίορκων υπαλλήλων ο εν λόγω επιχειρηµατίας κατάφερε να καταπατήσει ένα µεγάλο µέρος της παραλίας στην Ψαρρού στήνοντας ένα µεγάλο τουριστικό συγκρότηµα.

Αδίστακτος στην κυριολεξία, έφτασε σε σηµείο να κλείσει δρόµους, να γκρεµίσει εκκλησία, να κατεδαφίσει µονοκατοικίες και στη συνέχεια να χτίσει πολυτελείς διώροφες κατοικίες.
Το όργιο παρανοµίας ξεκίνησε όταν ένας υπάλληλος µιας εταιρείας στην Αθήνα αποφάσισε να κάνει τον επιχειρηµατία στο νησί των ανέµων.

Χρησιµοποιώντας τις διασυνδέσεις του στον κρατικό µηχανισµό, κατάφερε να εξασφαλίσει µία πολεοδοµική άδεια για την ανέγερση πέντε δωµατίων.

Με όχηµα αυτή την άδεια, τελικά έφτασε σε σηµείο να καταπατήσει ένα µεγάλο µέρος της παραλίας στην Ψαρρού.

Καταπάτησε τον Αιγιαλό για να χτίσει πισίνα ολυµπιακών διαστάσεων, έκλεισε δρόµους, φτάνοντας µάλιστα στο έσχατο σηµείο αθλιότητας, να γκρεµίσει και µια εκκλησία.

Οι αρµόδιες κρατικές υπηρεσίες που γνώριζαν το όργιο αυθαιρεσίας και παρανοµίας, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να επιβάλουν τη νοµιµότητα. Αντιθέτως διευκόλυναν µε κάθε τρόπο τον επιχειρηµατία, ο οποίος αποθρασύνθηκε στην κυριολεξία, στήνοντας ένα αυθαίρετο συγκρότηµα στην Ψαρρού.

Το κράτος, αντί να τον σταµατήσει, επιδότησε το αυθαίρετο χτίσµα µε κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Αλλωστε ο επιχειρηµατίας είχε αποκτήσει τεχνογνωσία στην εξασφάλιση κονδυλίων από τα διάφορα προγράµµατα, αφού είχε διατελέσει υπάλληλος σε εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτόν τον τοµέα.
Εκτός από το όργιο αυθαιρεσίας που έχει συντελεστεί, το ερώτηµα που τίθεται επιτακτικά είναι µε ποια κεφάλαια έστησε αυτό το έκτρωµα στην Ψαρρού.

Ο ίδιος δεν µπορεί να δικαιολογήσει τον πακτωλό χρηµάτων που διατέθηκαν για τις κατασκευές, αφού ήταν ένας χαµηλόµισθος υπάλληλος εταιρείας.
Ούτε οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ µπορούν να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες.

Γι’ αυτό η έρευνα θα πρέπει να επεκταθεί εκτός από τις πολεοδοµικές αυθαιρεσίες και στο ενδεχόµενο όλη αυτή η επιχείρηση να σχετίζεται µε ξέπλυµα βρόµικου χρήµατος.
Η δικαιοσύνη είναι αυτή που οφείλει να διερευνήσει το γιγαντιαίο αυτό πολιτικό και οικονοµικό σκάνδαλο.

Είναι σίγουρο ότι στην πορεία της έρευνας θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι αρµόδιοι κρατικοί υπάλληλοι που δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταµατήσουν το περιβαλλοντικό έγκληµα.
Η άµεση ενεργοποίηση της πολεοδοµίας προκειµένου να γκρεµιστεί το αυθαίρετο χτίσµα είναι επιβεβληµένη.

Σε καµία περίπτωση δεν µπορεί να συνεχιστεί η πρόκληση και το καθεστώς ανοµίας που έχει ανάγει σε δόγµα ο εν λόγω επιχειρηµατίας.
Αµεση θα πρέπει να είναι και η έρευνα για τα κονδύλια που εκταµιεύτηκαν από το ΕΣΠΑ.

Γιατί δεν µπορεί να επιδοτείται µε δηµόσιο χρήµα η αυθαιρεσία και η παρανοµία.

Η απόπειρα του συγκεκριµένου επιχειρηµατία να επιβάλει την οµερτά σε δηµόσιους υπάλληλους εκµεταλλευόµενος τις στενές σχέσεις που έχει µε πολιτικούς παράγοντες, αποκαλύπτει το µέγεθος του σκανδάλου.

Οι αρµόδιες υπηρεσίες της πολεοδοµίας οφείλουν να παρέµβουν άµεσα, προστατεύοντας όπως έχουν υποχρέωση το δηµόσιο συµφέρον.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογοι απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει για όλες τις αρµόδιες υπηρεσίες που κάλυπταν για ένα µεγάλο διάστηµα το όργιο αυθαιρεσίας.

Οι αρµόδιες υπηρεσίες οφείλουν να διερευνήσουν όλα τα στοιχεία για την εταιρεία.

Είναι απαραίτητος ο έλεγχος προέλευσης κεφαλαίων για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στον ίδιο ή συνδέονται µε άλλο πρόσωπο.

Οι αρµόδιες υπηρεσίες οφείλουν επίσης να δώσουν αναλυτικά στοιχεία για τις παραβάσεις που έχουν συντελεστεί και για τα πρόστιµα που επιβλήθηκαν.

Πηγή: kontranews

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα