''δικαιοσυνη για τον τρειβον''...

13:18 21/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Πάνω από 100 πορείες με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον» προγραμματίζεται να γίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής...

Αίτημα των διαδηλωτών είναι να διωχθεί ο Τζορτζ Ζίμερμαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης των πολιτικών δικαιωμάτων, μία εβδομάδα αφότου δικαστήριο τον έκρινε αθώο στην δίκη για το φόνο του εφήβου Τρέιβον Μάρτιν.
Τις κινητοποιήσεις, που συμπεριλαμβάνουν πορείες έξω από ομοσπονδιακά δικαστήρια σε πολλές πόλεις, διοργανώνει το Δίκτυο
Εθνικής Δράσης, του οποίου ηγείται ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων και βαπτιστής ιερέας Αλ Σάρπτον.
Η μητέρα και ο αδελφός του Τρέιβον Μάρτιν αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια πορεία στη Νέα Υόρκη, ενώ ο πατέρας του αναμένεται να παρευρεθεί σε μια επιμνημόσυνη δέη ση στο Μαϊάμι.
Η αθώωση του Ζίμερμαν για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν από το σώμα ενόρκων ενός δικαστηρίου στη Φλόριντα προκάλεσε γενικευμένη οργή στην κοινότητα των αφροαμερικανών, πυροδοτώντας εκ νέου την δημόσια συζήτηση σε όλη τη χώρα για τον ενδεχόμενο ρόλο των φυλετικών διακρίσεων στο θάνατο του 17χρονου.
Ο Μάρτιν ήταν άοπλος όταν ο Ζίμερμαν τον πυροβόλησε και τον σκότωσε τον Φεβρουάριο του 2012, σε μια συνοικία με ελεγχόμενη είσοδο, όπου ο δεύτερος υπηρετούσε ως εθελοντής φρουρός κι όπου διέμενε ο πρώτος.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα