ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ «ΧΤΙΣΕΙ» ΜΕ ΤΟ ... ΖΟΡΙ Η ΜΑΡΙΝ ΛΕ ΠΕΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

19:46 4/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ρον Πρόσορ και τον διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2012 Ρον Πολ στην διάρκεια μιας «επίθεσης...
γοητείας» στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Η συνάντηση με τον Ρον Πρόσορ διήρκεσε μερικά λεπτά και αργότερα χαρακτηρίστηκε από την ισραηλινή πλευρά ως... παρεξήγηση. Όσο για τον Ρον Πολ, η Λε Πεν περίμενε σχεδόν μία ώρα έξω από το γραφείο
του παρότι ο Αμερικανός πολιτικός είχε αρνηθεί να την δεχθεί.

Η επίσκεψη στις ΗΠΑ εντάσσεται στην προσπάθεια της Μαρίν Λε Πεν να οικοδομήσει ένα διεθνές προφίλ εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία το 2012.

Η γαλλική εφημερίδα Liberation γράφει ότι η Λε Πεν συναντήθηκε με τους πρεσβευτές του Ισραήλ, της Αρμενίας, της Ουρουγουάης και του Τρινιδάδ και Τομπάγκο στον ΟΗΕ, στην έδρα του στη Νέα Υόρκη. Συναντήθηκε επίσης με έναν Ιάπωνα διπλωμάτη, κατά το δημοσίευμα.

Η Λε Πεν προσκάλεσε πάνω από 100 διπλωμάτες σε δείπνο, αλλά μόνοι οι προαναφερθέντες πέντε εμφανίστηκαν, σύμφωνα με την Liberation.

Η συνάντηση με τον Πρόσορ θεωρήθηκε επιτυχία για τη Λεπέν, η οποία προσπαθεί να αποσείσει το στίγμα του αντισημιτισμού που κατατρύχει το κόμμα της, στην ηγεσία του οποίου διαδέχθηκε τον πατέρα της και ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν-Μαρί Λε Πεν τον Ιανουάριο.

Ο Λε Πεν πατήρ είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή όταν είχε περιγράψει τους θαλάμους αερίων των Ναζί στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου «ιστορική λεπτομέρεια», σχόλιο που επανέλαβε αργότερα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί στη Γερμανία για πρόκληση φυλετικού μίσους.

Η Μαρίν Λε Πεν επικεντρώνεται κυρίως σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, το Ισλάμ και το ευρώ.

Ο δημόσιος γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός France Info δημοσίευσε στο δικτυακό του τόπο μια φωτογραφία του Πρόσορ να ποζάρει με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου -και οι δύο να χαμογελούν. Το ραδιόφωνο ανέφερε ότι αργότερα η αποστολή του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη περιέγραψε τη συνάντηση ως «παρεξήγηση».

Στην Ουάσινγκτον η Λε Πεν είχε μια σύντομη συνάντηση με τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2012 Ρον Πολ και τον Τζο Ουόλς, ένα μέλος των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο που εκπροσωπεί το Tea Party, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Liberation.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Λε Πεν πήγε στο γραφείο του Πολ παρότι ο Αμερικανός πολιτικός είχε ακυρώσει τη συνάντησή του μαζί της και περίμενε 50 λεπτά ώστε να ανταλλάξει μερικά λόγια μαζί του.
Keywords
Τυχαία Θέματα