Διαθεσεις και προθεσεις...

01:28 8/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Ο υπουργός Οικονομικών έλαβε όλο το μήνυμα των Τροικανών μέσα σε μία φράση : ''Δε θα περάσεις καθόλου καλά στο Eurogroup ''. Αλλά και οι των Βρυξελλών δε θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαροι, αφού μας διευκρίνισαν...
ότι όχι για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου δεν συζητούν αλλά αντίθετα αν το Eurogroup δεν αποφανθεί πρώτα ότι το πρόγραμμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα
να δει ούτε ευρώ από της επόμενες δόσεις με ορατή την απειλή άμεσα, αφού η δόση του Αυγούστου ύψους 31,5 δις βρίσκεται στον αέρα.
Οι δανειστές μας δείχνουν και σύντομα θα μάθουμε αν το εννοούν κιόλας, να μην προχωρήσουν σε καμία απολύτως παραχώρηση, εάν δε δουν βήματα προόδου από την Αθήνα και έμπρακτες αποδείξεις ότι η χώρα μπορεί να καλύψει τον χαμένο χρόνο των τελευταίων μηνών με αποκορύφωμα τις δύο προεκλογικές περιόδους.
Η συνταγή βεβαίως των δανειστών μας είχε και αυτή τη φορά όμως μετά τις απειλές και το '' τρυφερό '' τους χάδι που μας καθησυχάζει για την κάλυψη του ομολόγου του Αυγούστου ύψους 3 δις ευρώ, χρήματα τα οποία θα προέλθουν πιθανόν από τον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης. Όσο για το Eurogroup της Δευτέρας, το σίγουρο είναι ότι η πρεμιέρα του Γιάννη Στουρνάρα δε θα είναι εύκολη, αλλά και ότι δε θα ληφθούν οριστικές και συγκεκριμένες αποφάσεις για την Ελλάδα, αφού αυτές προβλέπονται για το τέλος Αυγούστου.
Keywords
Τυχαία Θέματα