Διαψευδονται τα περι αποχωρησης νταουνερ...

18:22 16/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Διαψεύδονται τα περί αποχώρησης του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ από την Κύπρο, προκειμένου να αναλάβει πρεσβευτικό πόστο της χώρας του, της Αυστραλίας, σε σημαντική πρωτεύουσα...

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ, Μισιέλ Μποναρντό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το συμβόλαιο του Αλεξάντερ Ντάουνερ έχει ανανεωθεί για άλλους έξι μήνες.
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα
της εφημερίδας «Πολίτης», που ανέφερε ότι η επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο στην Κύπρο ο κ. Ντάουνερ είναι η τελευταία του υπό την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου του Μπαν κι Μουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο αυστραλός διπλωμάτης τερματίζει την αποστολή του στην Κύπρο και αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας του σε σημαντική πρωτεύουσα.
Σημειώνεται ότι και οι χθεσινές επαφές του διαμεσολαβητή με τους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς για το θέμα της κοινής διακήρυξης ήταν άκαρπες.
Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες, όσο καιρό χρειαστεί, για να βρούμε τη φόρμουλα εκείνη για επανέναρξη των συνομιλιών, με προοπτικές επιτυχίας και όχι για τη διεξαγωγή συνομιλιών χάριν των συνομιλιών».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα