Διαψευδει η κυβερνηση τα περι προτασης στον αρχιεπισκοπο αναστασιο για πτδ...

11:40 4/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Όχι απλά διαψεύδουν από την κυβέρνηση με απολύτως κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια ότι εξετάζεται ...
να προταθεί ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά βρίσκουν αφορμή και για χιούμορ.

«Θα μπορούσα να πω μόνο μια λέξη για να μείνουμε στο εκκλησιαστικό πνεύμα: Ήμαρτον» έλεγε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, που σήκωνε ψηλά τα χέρια, με τα όσα κυκλοφορούν.
Φυσικά τέτοιο σενάριο δεν υπήρξε, ούτε μπορούσε να υπάρχει ποτέ, όση φαντασία ή ρηξικέλευθη διάθεση
να είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα από την κυβέρνηση αρνούνται να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το θέμα της προεδρίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να βιάζονται και παραπέμποντας για μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Σημειώνουν πάντως, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ότι είναι μεν σεβαστές οι απόψεις βουλευτών, που ζητούν να είναι αριστερός ο νέος πρόεδρος, αλλά δεν υπάρχει θέμα διαφοροποιήσεων, σε μια τέτοια διαδικασία.

Και επί τη ευκαιρία, αν και αρνούνται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα περί υποψηφιότητας Δημήτρη Αβραμόπουλου, αποσαφηνίζουν δυο θέματα: πρώτον, ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν το θέμα με τον κ. Γιούνκερ, εφόσον καταλήξουν στον νυν επίτροπο, καθώς δεν είναι θέμα του προέδρου της Κομισιόν η πρόταση για την προεδρία της ελληνικής Δημοκρατίας και αφετέρου ότι ο προσανατολισμός έτσι κι αλλιώς είναι να προτείνουν έναν πρόεδρο που να «αγγίζει» και την κεντροδεξιά, αρνούμενοι πάντως να πουν περισσότερα αυτήν την ώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα