Διαψευδει η εκτ οτι θα υπαρξει επιβολη περιορισμων στην κινηση κεφαλαιων στην ελλαδα

11:40 19/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Διαψεύδει η ΕΚΤ το δημοσίευμα της FAZ για τα περί επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΕΚΤ αναφέρει ότι το δ.σ. «δεν συζήτησε καθόλου για...
περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων”.

«Η ΕΚΤ θα αισθανόταν πιο άνετα αν η Ελλάδα
επέβαλε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων προκειμένου να ανακοπεί η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες της χώρας» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη κύκλους της ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ συμφώνησε στην μέτρια άυξηση της έκτακτης χρηματοδότησης για γις ελληνικές τράπεζες την Τετάρτη για να σκήσει πίεση στην Αθήνα προκειμένου να επιτύχει μια συμφωνία με τους εταίρους.

Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ συμφώνησε αργά την Τετάρτη να αυξήσει στα 68,3 δις ευρώ την δυνατότητα χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μεγάλες εκροές καταθέσεων ενώ από τον Δεκέμβριο εκτιμάται ότι έφτασαν τα 20 δισ. ευρώ.

«Δεδομένου ότι η προσωρινή παροχή ρευστότητας μέσω ELA είναι προσωρινή, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 του Δ.Σ της ΕΚΤ που απαιτείται, αυτό θα σημάνει την έξοδο από το ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο επί του εν λόγω δημοσιεύματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα