Διαλεξεις εν οψει των ευροεκλογων στο παρισι...

21:13 6/11/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !
Σειρά πέντε διαλέξεων στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po) στο Παρίσι θα δώσει από τις 7 ως τις 25 Νοεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει
των επικείμενων ευρωεκλογών.
Ο κ. Παπανδρέου, ...
στο πλαίσιο των διαλέξεών του, προτίθεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που απαιτούνται στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα, σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο.
Σε ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρονται τα εξής:
«Μετά από τέσσερα χρόνια κρίσης, με την συντηρητική Ευρώπη να αναζητά μέχρι τώρα λύσεις με ατολμία, καθυστερήσεις και παλινωδίες, καθώς και με συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση από τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και από τα αναγκαία αλλά όχι και απολύτως ενδεδειγμένα βήματα που έγιναν, υπάρχει ήδη πολύτιμο κεφάλαιο ιδεών που μπορεί να αξιοποιηθεί, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά κυρίως για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης, που δεν θα επιτρέψει να εκδηλωθούν νέες επώδυνες κρίσεις. Οι εξελίξεις που καταγράφονται, επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόλυτη ανάγκη άμεσης προώθησης μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών».
Όπως επισημαίνεται, οι αλλαγές αυτές πρέπει να προωθηθούν, στην Ελλάδα, με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο και βεβαίως, το πολιτικό σύστημα, ενώ σε επίπεδο Ε.Ε., υπάρχει ανάγκη για προώθησή στο θεσμικό επίπεδο αλλαγών που θα εμβαθύνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και θα φέρουν τους ευρωπαίους πολίτες πιο κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Όσον αφορά στο οικονομικό επίπεδο, τονίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν περισσότερο βάρος στην δημοσιονομική υπευθυνότητα έναντι της βίαιης προσαρμογής και στην ανάπτυξη έναντι της λιτότητας, να προωθούν κοινές πολιτικές ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας και παράλληλα να μεριμνούν για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των φορολογικών παραδείσων.
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στις 7, 8, 21, 22 και 25 Νοεμβρίου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα