''διαχυτο το αιτημα για αλλαγη''...

Το μήνυμα της λαϊκής ενότητας και της αντίστασης για δημοκρατία, ζωή και αξιοπρέπεια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα, δήλωσε...
ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατέθεσε το πρωί στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.
«Ίσως γιατί σήμερα, όπως και τότε, είναι ώριμο και διάχυτο το αίτημα στην κοινωνία για μια μεγάλη αλλαγή και για απαλλαγή από το καθεστώς
της καταστροφής, της συρρίκνωσης της δημοκρατίας και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής», πρόσθεσε.
«Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Όλα θα τα κατακτήσουμε με αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζονται σήμερα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Οι πύλες του Πολυτεχνείου ανοίγουν, όπως κάθε χρόνο, στις 09:30 και κλείνουν στις 21:00.

Την Κυριακή, οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στις 13:00 και θα ακολουθήσει η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στις 15:00. Επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 7.000 - 8.000 αστυνομικοί για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. «Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι ο λαός μπορεί να γίνει ισχυρός, όταν αποφασισμένος και άφοβος παλεύει για το δίκιο του», δήλωσε από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος.
«Σήμερα πρέπει να ξεπεραστούν οι φοβίες και οι αυταπάτες που καλλιεργούν τα κόμματα του κεφαλαίου και του “ευρωμονόδρομου”», ανέφερε.
«Σήμερα, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: “Ψωμί -Παιδεία –Ελευθερία”, αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, για την αντιμετώπιση και ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα