''δια βοησ'' τελικα θα αναδειχθουν οι περισσοτεροι αξιωματουχοι της νδ...

08:07 18/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Περιορισμένος στο ελάχιστο θα είναι τελικά ο αριθμός των καλπών που θα στηθούν σήμερα το πρωί ...
στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός των «γαλάζιων» κοινοβουλευτικών αξιωματούχων θα αναδειχθεί χωρίς ψηφοφορία.

Η ηχηρή αποχή, από τη μια, των εσωκομματικών αμφισβητιών της ηγεσίας του Αντώνη Σμαρά, που απέφυγαν να μπουν στη βάσανο της μυστικής ψηφοφορίας και, από την άλλη, η προσυνεννόηση
που επικράτησε μεταξύ των φιλοηγετικών, οι οποίοι θέλησαν να αποφύγουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, είχαν ως αποτέλεσμα για τη διεκδίκηση των τεσσάρων αιρετών μελών του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς και για τους έξι συντονιστές –ένας για κάθε Διαρκή Επιτροπή της Βουλής- οι υποψήφιοι να είναι όσες και οι θέσεις.

Έτσι, δεν θα στηθούν κάλπες και θα αναδειχθούν «δια βοής» οι βουλευτές που θα μετάσχουν στο νεοσύστατο 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο και είναι οι Μάκης Βορίδης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Όλγα Κεφαλογιάννη και Θανάσης Μπούρας. Η εν λόγω τετράδα θα προστεθεί στους 11 ex officio που είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Πλακιωτάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και προγράμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, καθώς και ένας σύμβουλος του κ. Σαμαρά (θα εναλλάσσεται ανάλογα το θέμα, αλλά κυρίως θα παρίσταται ο Χρύσανθος Λαζαρίδης).

Χωρίς κάλπες επίσης θα αναδειχθούν και οι έξι συντονιστές που με συμπεφωνημένες διαδικασίες θα είναι οι: Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομικών), Κώστας Τασούλας (Εξωτερικών και Άμυνας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Εργασίας), Σίμος Κεδίκογλου (Δημόσιας Διοίκησης), Σοφία Βούλτεψη (Μορφωτικών Υποθέσεων) και Σταύρος Καλαφάτης (Παραγωγής και Εμπορίου).

Επίσης, χωρίς ψηφοφορία αναμένεται να αναδειχθεί και η πλειονότητα των τομεαρχών, καθώς έχουν θέσει υποψηφιότητα περιορισμένος αριθμός βουλευτών. Πρόκειται για τους Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (δημοσιονομικά), Απόστολο Βεζυρόπουλο (φορολογικά), Στέφανο Γκίκα (Εθνικής Άμυνας) Γιώργο Κουμουτσάκο ή Γιάννη Κεφαλογιάννη (Εξωτερικών), Γιώργο Βαγιωνά ή Χρήστο Κέλλα (Υγείας), Χαράλαμπο Αθανασίου (Δικαιοσύνης), Γιώργο Γεωργαντά (Εσωτερικών), Δημήτρη Κυριαζίδη (Δημόσιας Τάξης), Θεόδωρο Φορτσάκη (Παιδείας), Κώστα Κουκοδήμο (Αθλητισμού), Γιώργο Στύλιο ή Έλενα Ράπτη (Τεχνολογίας και Έρευνας), Λευτέρη Αυγενάκη (Υποδομών), Φωτεινή Αραμπατζή (Αγροτικού), Νότη Μηταράκη (Ναυτιλίας) και Κώστα Σκρέκα (Ανάπτυξης).

Από τα ονόματα που έγιναν γνωστά εμφανής είναι η απουσία όλων όσοι τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου Συνεδρίου, γεγονός που προοιωνίζεται συνέχεια της αντιπαράθεσης με αντικείμενο τη σκοπιμότητα ή μη της ανακίνησης του θέματος της διαδοχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα