Δια της πλαγιας η επιστροφη της ερμου στους ''ακριβοτερους εμπορικους δρομουσ''...

Από την 8η θέση του 2008, η Ερμού βρίσκεται, μετά από μία επταετία κρίσης, στην 29η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τους πιο ακριβούς δρόμους σε όλο ...
τον κόσμο για το 2014. Τα ενοίκια στην μεγαλύτερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας κυμαίνονται αυτή την στιγμή στα πέριξ των 180 ευρώ το τ.μ. το μήνα και μπορεί να φθάσουν κατ' εξαίρεση ακόμη και τα 300 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματος και το ύψος όπου βρίσκεται- αν δηλαδή είναι προς το Σύνταγμα
ή προς το Μοναστηράκι

Παγκοσμίως, τα πιο ακριβά ενοίκια για καταστήματα αυτή την στιγμή καταγράφονται στη Νέα Υόρκη, στην Upper Fifth Avenue με τις τιμές να διαμορφώνονται σε νούμερα- ρεκόρ, ήτοι στα 2.485 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα, έχοντας αυξηθεί κατά 13,3% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield για τους “Μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους στον κόσμο 2014- 2015”.

“Τα ενοίκια στην Ερμού διαμορφώνονται στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά”, αναφέρει στο newmoney.gr η κ. Νίκη Σίμπουρα, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Proprius, η οποία συνεργάζεται για την ελληνική αγορά με την Cushman & Wakefield. “Δε θεωρούμε ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα τον τελευταίο χρόνο όσον αφορά τη ζήτηση στο δημοφιλέστερο εμπορικό δρόμο της Ελλάδας, η οποία παραμένει σταθερή”. Σημειώνεται εδώ ότι στη συνολική κατάταξη για το 2014 η Ερμού βρίσκεται δύο θέσεις πιο πάνω σε σύγκριση με την αντίστοιχη κατάταξη του 2013, ως αποτέλεσμα όμως της πτώσης στα ενοίκια άλλων αγορών.

Τα πιο ακριβά ενοίκια στον κόσμοΗ ετήσια έκθεση της C&W “Μain Streets across the World” αναγνωρίζεται ευρέως ως το βαρόμετρο για την παγκόσμια αγορά λιανικής και κατατάσσει τις πιο ακριβές θέσεις στους επικρατέστερους 330 προορισμούς σε 65 χώρες. Με βάση την έρευνα της C&W για το 2014, τα ενοίκια στα καταστήματα των μεγαλύτερων εμπορικών δρόμων σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 2,4% κατά τους 12 τελευταίους μήνες μέχρι το Σεπτέμβριο 2014. Πρωταγωνίστρια, η Αμερική, με αύξηση ενοικίων κατά 5,8%, (ίδιο ποσοστό όπως και πέρυσι), η Ασία σημείωσε άνοδο κατά 3,6% και η περιοχή της Ευρωπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής παρουσίασε μέτρια άνοδο κατά 1,3%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα