''δεν υποχωρουμε''...

10:18 22/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να είναι πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κ.Ο. του Κινήματος...

Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στηρίζει την πρωτοβουλία Ρουπακιώτη και πιέζει για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη ψήφιση του ενώ προστίθεται πως το περιεχόμενο του νόμου «υπαγορεύεται από το αξιακό μας σύστημα και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε
στις αντιδράσεις συντηρητικών, αναχρονιστικών, ξενόφοβων και ρατσιστικών κύκλων».
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για μια παρέμβαση που στοχεύει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των επιλογών και της αξιοπρέπειας των πολιτών, σύμφωνα και με τα όσα ισχύουν σε όλη την Ευρώπη.
Απευθυνόμενο σε όσους πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο κρύβει κινδύνους για άλλες πολιτικές ομάδες ή για την ελευθερία του λόγου, το ΠΑΣΟΚ απαντά πως το νομοσχέδιο αφορά στην καταπολέμηση του ρατσιστικού μίσους και της ρατσιστικής νεοναζιστικής βίας και μόνο αυτά.
«Καμία συντηρητική λογική δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην άποψη αυτή. Και όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου έχουν σημαντική ευθύνη για την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου», επισημαίνεται.
Μάλιστα για τον σκοπό αυτό εξουσιοδοτήθηκε και ο γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ., Γιάννης Μανιάτης, να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του συνταγματικού τόξου.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε ακόμη η υλοποίηση του Νοτίου Διαδρόμου που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας προς Ιταλία.
Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ ως ένα σημαντικό έργο που το κόμμα διαχρονικά στήριξε με επισκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν και επίσημες συνομιλίες με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο TAP με την ιδιαίτερη αναπτυξιακή συμβολή του, τις επενδύσεις που θα προκαλέσει, τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας που θα προκαλέσει, αποτελεί ένα έργο από το οποίο η χώρα θα έχει σημαντικά και πολλαπλά οφέλη, καταλήγει.
Keywords
Τυχαία Θέματα