''δεν προκειται να υπογραψω''...

17:24 25/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Δεν πρόκειται να υπογράψει τις ρυθμίσεις του συναδέλφου του Αντώνη Μανιτάκη για την κατάργηση της δικαστικής προστασίας ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Αυτό ανέφεραν και ...
σήμερα το κατηγορηματικά πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι τόνιζαν ότι ο κ. Ρουπακιώτης δεν θα αποδεχθεί τη μεθόδευση να εισαχθούν αυτές οι ρυθμίσεις στη Βουλή με το πρόσχημα ότι δεν χρειάζεται
η δική του υπογραφή στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Ακόμη οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σημείωναν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει για λόγους ουσίας αφού επιχειρείται, όπως σημειώναν, να καταργηθούν όσα στοιχεία έχουν απομείνει στο Κράτος Δικαίου. Ακόμη οι ίδιες πηγές ανέφαραν ότι ο κ. Ρουπακιώτης δεν θα αποδεχθεί τη μεθόδευση να εισαχθούν αυτές οι ρυθμίσεις στη Βουλή χωρίς τη δική του υπογραφή και επειδή υπήρξε μεθόδευση σε βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης τη στιγμή μάλιστα που συμβάλλει στη συνοχή της Κυβέρνησης.
Τι υποστηρίζει ο Μανιτάκης
Νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε προσπαθήσει να κατευνάσει τον υπουργό Δικαιοσύνης δίνοντας διευκρινίσεις για τον σκοπό της προωθούμενης ρύθμισης. Σύμφωνα με συνεργάτες του του κ. Μανιτάκη, το σχέδιο ρύθμισης που προτίθεται να καταθέσει στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός δεν αφορά την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων για απολυμένους εργαζόμενους, Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ρύθμιση αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή, προκειμένου να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές, που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια.
Με τη ρύθμιση η κύρια αγωγή θα πρέπει να εκδικαστεί εντός έξι μηνών.
Πάντως, το ζήτημα θα πρέπει να έχει διευκρινιστεί πλήρως μέχρι το βράδυ που θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 18:30 έχει προγραμματιστεί η έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Keywords
Τυχαία Θέματα