''δεν πειθει ο κ.σταικουρασ''...

Κριτική στο οικονομικό επιτελείο με αφορμή τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού τα οποία παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, άσκησε ...
ο υπεύθυνος του ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτος.
Με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε συγκεκριμένα τις αναφορές του κ. Σταϊκούρα περί «επίτευξης του εθνικού στόχου με τις θυσίες του ελληνικού λαού», αλλά και περί «ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας».
«Δεν είναι μόνο ο τρόπος που
επιτυγχάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα: συνεχίζεται η υστέρηση στις επιστροφές φόρων (260 εκατ. ευρώ), η συμπίεση των δημοσίων επενδύσεων (πάνω από 1,5 δισ. ευρώ) και των πρωτογενών δαπανών (1,5 δισ. ευρώ). Είναι ότι δεν πείθουν ο κ. Σταϊκούρας και ο Πρωθυπουργός ότι αυτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι αρκετός για να οδηγήσει σε μια βιώσιμη, αποτελεσματική και δίκαιη έξοδο από την κρίση», παρατήρησε ο κ. Τσακαλώτος.
Το κατά πόσο, τέλος, ενδυναμώνεται η διαπραγματευτική θέση της χώρας, πρόσθεσε ο βουλευτής, «φαίνεται και από τα συνεχή ‘πάρε-δώσε’ με την τρόικα και τους σκιέρ αξιωματούχους της Ε.Ε.».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα