''δεν κατεθεσε προτασεις για εδαφικο και ιθαγενεια η τουρκικη πλευρα''...

16:19 16/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει καταθέσει καμία ουσιαστική πρόταση στο εδαφικό και την ιθαγένεια, δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι «δεν γίνεται να λέμε ότι συζητούμε το εδαφικό χωρίς ...
ποσοστά και χάρτες. «Η ουσία της συζήτησης για την ιθαγένεια είναι το θέμα των εποίκων», τόνισε. Απέρριψε, εξάλλου, την τουρκική θέση ότι η όποια συζήτηση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις πρέπει γίνει στην παρουσία των εγγυητριών δυνάμεων, (Ελλάδα - Τουρκία - Βρετανία), ενώ κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να αφήσει κατά μέρους τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Χθες
ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρετ Οζερσάι είχε δηλώσει πως η πλευρά του έχει καταθέσει θέσεις για το εδαφικό αλλά δεν πρόκειται να συζητήσει χάρτες για τις εδαφικές αναπροσαρμογές αν δεν καθοριστούν όλα τα βήματα μέχρι τα δημοψηφίσματα για λύση του Κυπριακού. Για το θέμα των εποίκων, η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει ότι πρέπει να αναγνωριστούν ως νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου οι έποικοι στους οποίους το ψευδοκράτος έχει δώσει τη λεγόμενη "υπηκοότητα".

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, θεωρεί ότι το θέμα των εποίκων μπορεί να λυθεί εύκολα με την επιστροφή στη Τουρκία πολλών εξ αυτών.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα