Δεν επιβεβαιωνει η κομισον τη συμβιβαστικη προταση που διερρευσε...

21:14 18/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Σε υπεραισιόδοξες ερμηνείες και διαρροές από την μεριά της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας ...
αποδίδουν κύκλοι της Κομισιόν με τους οποίους συνομίλησε το protothema.gr τη διαρροή δεσμεύσεων και μέτρων αναφορικά με τη συμφωνία Ε.Ε. - ελληνικής κυβέρνησης που είδε το φως της δημοσιότητα σήμερα το πρωί.

Υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, δηλώνει πως τέτοιου είδους συμφωνία «δεν υπάρχει, δεν επιβεβαιώνεται, δεν την ξέρουμε και δεν
την αναγνωρίζουμε».

Σύμφωνα με το κλίμα που μεταφέρεται από την Κομισιόν λογικό είναι η ελληνική διαπραγματευτική πλευρά να προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει θέσεις και απόψεις των εκπροσώπων της ΕΕ λόγω και τους διαρκούς συγχρωτισμού που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Σε καμία όμως περίπτωση το συγκεκριμένο κείμενο δεν παρουσιάζει μία τελική λύση παρά το γεγονός ότι «η κατεύθυνση της Κομισιόν είναι να υπάρξει ασφαλής και ικανοποιητική λύση».

Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του protothema.gr, ανοιχτά παραμένουν αυτή τη στιγμή σημαντικά ζητήματα ως προς τις διαπραγματεύσεις με απόκλιση θέσεων ως προς το ασφαλιστικό, αν και η ελληνική διαπραγματευτική πλευρά διέπεται από αισιοδοξία.

«Σε αυτές τις συζητήσεις η Κομισιόν δεν είναι μόνη της, υπάρχουν 18 κράτη μέλη – εταίροι τα οποία λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπό όψιν από τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Γιούνκερ. Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει η όποια απόφαση να εγκριθεί από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια» τονίζει η ίδια έγκυρη πηγή αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχουν προβλήματα συμφωνίας με συγκεκριμένα κράτη μέλη.

Πληροφορίες μας τέλος αναφέρονται και σε απόκλιση που υπάρχει με την Γερμανική πλευρά ως προς το συγκεκριμένο θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα