''δεν εχει ενηλικιωθει, θελει ασταθεια, φυγομαχει...

15:42 7/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν απέδωσε συμφωνία για κοινή πορεία μέχρι τις ευρωεκλογές: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο δίλημμα που έβαλε και το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί παρότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην χθεσινή συνέντευξη...
στον Ant1
υποβάθμισε το ζήτημα και περιορίστηκε να πει ότι «η κυβερνητική σταθερότητα δεν θα κινδυνεύσει μετά τις ευρωεκλογές».

Δεν είναι μόνο ότι εάν ο κ. Βενιζέλος τηρήσει την προειδοποίησή του θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση την επομένη των ευρωεκλογών. Είναι ότι η μαξιμαλιστική του θέση δημιουργεί εντύπωση κυβερνητικής αστάθειας και λειτουργεί σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ακόμη κι αν η ΝΔ αντέξει, η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα αφού ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να απολογείται στα στελέχη του. Πάντως στην χθεσινή συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός του και για τις δύσκολες ισορροπίες ενώ ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των λαϊκών αγορών και για τις κατά καιρούς σκληρές ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο πρωθυπουργός όπως έδειξε με τον άρθρο του στο «Βήμα» και με την συνέντευξή του στον Αnt1 θα επικεντρώσει την προεκλογική του εκστρατεία στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του κ. Αλέξη Τσίπρα επισείοντας τους κινδύνους που συνεπάγεται η τυχόν επικράτησή του στις ευρωεκλογές. Είπε ο κ. Σαμαράς μεταξύ άλλων ότι: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει ενηλικιωθεί, ότι κατάπιε την γλώσσα του για τις περιφέρειες, ότι φυγομαχεί από τα ντιμπέιτ με τους συνυποψηφίους του, θέλει να διχάσει την χώρα και να προκαλέσει αστάθεια, ότι η ευαισθησία του είναι ψευδεπίγραφη, ότι πουλάει μιζέρια και διχασμό, ότι λέει “λεφτά υπάρχουν”, ότι θα εξαφανιστεί μαζί με την κρίση και ότι αν δεν του βγει η αστάθεια της χώρας τότε η αστάθεια θα μετακομίσει την επόμενη ημέρα στον κόμμα του».

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να προβάλλει τις επιτυχίες στην οικονομία αν και είναι φειδωλός στο να δώσει μεγάλες υποσχέσεις για την μείωση της ανεργίας και για την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας αφού όπως εξήγησε δεν «θέλω να δίνω υποσχέσεις αν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος». Επιμένει πάντως ότι η ανάκαμψη έχει αρχίσει, ότι η χώρα έχει μπει στην πορεία εξόδου από την κρίση και ότι μέσα στα επόμενα χρόνια τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά.

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση την πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος σε μία προσπάθεια να διευρύνει την ατζέντα των ευρωεκλογών με την πρότασή του για την πολιτική μεταρρύθμιση που θα πλαισιώσει την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Όπως είναι αναμενόμενο θα αποτελέσει ένα ακόμη σημείο τριβής με τον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο το κυβερνητικό επιτελείο θα προβάλλει ως μία ακόμη άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεφύγει από το παρελθόν. Εκτιμά πάντως το κυβερνητικό επιτελείο ότι θα κερδίσει πόντους στην κοινή γνώμη με προτάσεις όπως η μείωση του αριθμού των βουλευτών, η καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή, η αλλαγή στην ανάδειξη και στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο έλεγχος του πολιτικού χρήματος και οι αλλαγές στην ποινική ευθύνη υπουργών.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα