Δεκαδες νεκροι στη συρια

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στη Συρία από τις δυνάμεις ασφαλείας, με το καθεστώς να επιμένει στην εμφύλια διαμάχη παρά τις πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα να τερματιστεί η αιματοχυσία. Σύμφωνα με ακτιβιστές, στην επαρχία στο Ιντιλίμπ στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε...
κηδεία ενώ δολοφονίες καταγράφονταν ακόμη στη Χάμα, τη Χομς και τη Ντεράα.

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε χωριά κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, όπου στρατιώτες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως μέσα στο πλήθος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11
άνθρωποι.

Τα σύνορα είναι πλέον ένα από τα σημεία όπου επικεντρώνεται η δραστηριότητα του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας κατά των ανταρτικών ομάδων που έχουν αρχίσει να δρουν μέσα στη χώρα και μέσα από τη Συρία.

Αργότερα, πριν από το μεσημέρι, λιποτάκτες έστησαν ενέδρα κατά στρατιωτών και σκότωσαν τουλάχιστον επτά.

Παράλληλα, ο ΟΗΕ διά της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προειδοποιεί ότι η Συρία μπορεί να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

«Η αδράνεια της διεθνούς κοινότητας θα αποθρασύνει τις συριακές Αρχές και θα εξασφαλίσει ότι οι δράστες θα μείνουν ατιμώρητοι».

Ανεβάζει δε ο ΟΗΕ τις εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών από την εννεάμηνη καταστολή σε 5.000 και των αριθμό των συλληφθέντων από τις Αρχές σε 14.000, από τους οποίους μεγάλος αριθμός, σύμφωνα με τις μαρτυρίες έχει βασανιστεί ή έχουν εξαφανιστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα