Δειτε μερικους απο τους πιο αστειους χαρτες στερεοτυπων παγκοσμιως...

15:00 17/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Καλώς ή κακώς τα στερεότυπα υπάρχουν και αρκετές φορές, είναι αυτά που...
μας δίνουν μια πρώτη γνώμη για ανθρώπους και λαούς, με τους οποίους δεν έχουμε καμία επαφή.

Όσο αστείο κι αν ακούγεται όλοι έχουν στο μυαλό τους του Γερμανούς, σαν τουρίστες με σορτσάκια, λευκή κάλτσα και σανδάλι μέσα στο κατακαλόκαιρο, ή ότι οι Σαουδάραβες είναι κάτι ζάμπλουτοι άνθρωποι που φορούν λευκά σεντόνια.

Ο Βούλγαρος, Γιάνκο Τσβέτκοφ ξεκίνησε να φτιάχνει χάρτες με διάφορες περιοχές του πλανήτη πραγματικές ή ακόμα
και υπό φανταστικές συνθήκες, όταν αναγκάστηκε να εξηγήσει σε φίλους του από το εξωτερικό, τη γεωπολιτική κατάσταση στην Ευρώπη.

Οι αρχικοί του χάρτες έκαναν «πάταγο» στο διαδίκτυο, κάτι που τον ώθησε να φτιάξει ένα ολόκληρο άλμπουμ με αυτούς, το οποίο αποκάλεσε «Άτλας της Προκατάληψης».

Οι δημιουργίες του εκτείνονται σε χάρτες της αντίληψης του κόσμου σε αρχαίους χρόνους, σε χάρτες που εξηγούν την τωρινή γεωπολιτική κατάσταση, αλλά και μια απόπειρα ερμηνείας του μέλλοντος.

Ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε, δεν μπορούσε να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο οι χρήστες του διαδικτύου αγκάλιασαν σε τέτοιο βαθμό τις δημιουργίες του: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι χρειάζονται ένα χιουμοριστικό περιεχόμενο, μέσω του οποίου μπορούν να εξερευνήσουν τις προκαταλήψεις, χωρίς να ρεζιλευτούν και με ανοιχτό μυαλό».
Keywords
Τυχαία Θέματα