''δε θα υποχωρησουμε στην ιδιωτικοποιηση της δεη''...

13:37 4/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Κατηγορηματικά “όχι” απάντησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ερώτηση αν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις των Θεσμών στα ενεργειακά θέματα. Ερωτηθείς ...
από το protothema.gr για το ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ και τις αποκρατικοποίησης ενεργειακών ΔΕΚΟ -που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής
κυβέρνησης - και αν θα υπάρξει τελικά κάποια υποχώρηση απάντησε κατηγορηματικά “όχι”,εμμένοντας στις ίδιες απόψεις. Προκύπτει λοιπόν, πως αν και εφόσον η διαπραγματευτική ομάδα συμπεριλάβει στο έγγραφο της συμφωνίας τα εν λόγω μέτρα, που αποτελούν “κόκκινες” γραμμές για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τότε η κυβέρνηση έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεκάδες άλλοι βουλευτές θα ταχθούν κατά της επικύρωσης της συμφωνίας.

Οι θεσμοί επανέρχονται και ζητούν αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και «μικρής ΔΕΗ», ενώ σε περίπου 400 εκατ. ευρώ το χρόνο επιπλέον υπολογίζονται οι επιβαρύνσεις που ζητούν οι δανειστές με αύξηση κατά 10 μονάδες, από 13% σε 23%, του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος. Πέραν του ότι πρόκειται για μεγάλο έσοδο, θεωρείται και 100% εισπράξιμο, καθόσον τουλάχιστον η ΔΕΗ δεν φοροδιαφεύγει.

Σημειώνεται ότι η αποκρατικοποίηση περιλάμβανε την πώληση της μικρής ΔΕΗ, με εκτιμώμενα έσοδα περί το 1,5 δισ. ευρώ και τη πώληση του 66% της θυγατρικής ΑΔΜΗΕ που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς, από την οποία αναμένονταν έσοδα της τάξης των 600 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα