''δε θα διασπαστει το κομμα μασ''...

22:04 11/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη βεβαιότητά του ότι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) δεν πρόκειται να διασπαστεί εξέφρασε ο επικεφαλής του, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι...
«Δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης, δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα», είπε σήμερα ο Μπερσάνι.

Χθες ο δεύτερος γραμματέας του PD Ντάριο Φραντσεσκίνι είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο αυτό τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά το θέμα αυτό τον ανησυχεί σοβαρά». Ο Φραντσεσκίνι πρόσθεσε πως η ενδεχόμενη διάσπαση των Δημοκρατικών θα αποτελούσε «ένα δράμα, όχι μόνον για το ίδιο το κόμμα,
αλλά και για την Ιταλία».

Ο Φραντσεσκίνι αναφερόταν στις συνεχείς εσωκομματικές έμμεσες και άμεσες συγκρούσεις του Μπερσάνι με τον χαρακτηριζόμενο ανανεωτικό δήμαρχο της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι.

Ο Ρέντσι δεν στηρίζει πλέον την προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης μειοψηφίας από μέρους του PD και ζητεί ανοικτά να διεξαχθούν νέες βουλευτικές εκλογές.

Ο 38χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας αποκλείσθηκε χθες από τους περιφερειακούς αντιπροσώπους της Τοσκάνης που επελέγησαν για να συμμετάσχουν στις ψηφοφορίες για την εκλογή του διαδόχου του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Ο αποκλεισμός μου οφείλεται σε τηλεφώνημα από την Ρώμη», υποστήριξε ο Ρέντσι. «Δεν άγγιξα το κινητό μου, ρωτήστε την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιώ», απάντησε ο Μπερσάνι.

Ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα —ο οποίος θεωρείται ο ισχυρότερος εσωκομματικός αντίπαλος του Ρέντσι— συναντήθηκε με τον Ρέντσι και δήλωσε ότι ο αποκλεισμός του από την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου αποτελεί «ξεκάθαρο πολιτικό λάθος».

«Δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψω το Δημοκρατικό Κόμμα ό,τι και αν συμβεί», δήλωσε από την μεριά του ο Ρέντσι, ο οποίος επιδιώκει να διαδεχθεί τον Μπερσάνι στην ηγεσία του PD.
Keywords
Τυχαία Θέματα