Δε θα απαγγελθουν κατηγοριες στο δολοφονο του σεσιλ του λιονταριου...

Η δολοφονία του Σεσίλ, του λονταριού - συμβόλου της Ζιμπάμπουε, το περασμένο καλοκαίρι, συγκλόνισε ...
την παγκόσμια κοινή γνώμη. Συνέβη κατά τη δάρκεια κυνηγιού από έναν αμερικανό οδοντίατρο, τον Γουόλτερ Πάλμερ, που ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για το προστατευόμενο λιοντάρι της χώρας όταν το σκότωνε, με τη βοήθεια δύο ντόπιων οδηγών.

Ειδικοί και ζωόφιλοι παγκοσμίως προσπάθησαν να αποδείξουν ότι ο Πάλμερ ήξερε τι έκανε, ή τουλάχιστον συνειδητοποίησε αμέσως μετά και παρ' όλα αυτά πόζαρε
με το θήραμά του σαν τρόπαιο, ενώ επιπλέον δεν ενημέρωσε τις αρχές, αλλά έσπευσε να εξαφανιστεί. Με το ζήτημα ασχολήθηκε και ο Λευκός Οίκος, που σε επίσημη δήλωση ανέφερε ότι εφόσον κατηγορηθεί επισήμως ο οδοντίατρος, τότε θα εξεταζόταν σοβαρά το ενδεχόμενο έκδοσής του στη Ζιμπάμπουε. Εν τούτοις, σήμερα, υπουργός της αφρικανικής χώρας τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δηλώνει πως δεν είναι δυνατόν να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του.

«Συμβουλευτήκαμε την αστυνομία και τον Γενικό Εισαγγελέα και αποδείχθηκε ότι ο Πάλμερ ήρθε στην Ζιμπάμπουε νόμιμα, με όλα τα χαρτιά που απαιτούνταν» ήταν η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος, που συμπλήρωσε ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του, χωρίς πάντως περισσότερες διευκρινίσεις για την απόφαση αυτή.
Keywords
Τυχαία Θέματα