Χρυσή αυγή: στη τελική ευθεία για τις ποινές

Ρύθμιση για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Η κλεψύδρα πλέον έχει γυρίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την αναγνώριση ελαφρυντικών ή όχι στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι δικαστές όταν επανέλθουν στην έδρα την Δευτέρα στις 10 το πρωί, με την απόφαση τους για τα ελαφρυντικά, θα καθορίσουν το πλαίσιο των ποινών που θα αντιμετωπίσουν οι καταδικασθέντες. Και αυτό γιατί η ενδεχόμενη

αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους αυτόματα οδηγεί σε μείωση ποινών.

Τη Δευτέρα το δικαστήριο θα ανακοινώσει κατά πόσο συντάσσεται ή όχι με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία την Πέμπτη πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικού σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα.

Τα επόμενα βήματα

Μετά την απόφαση των δικαστών για την αναγνώριση ή όχι ελαφρυντικών τη σκυτάλη παίρνει και πάλι η εισαγγελέας η οποία θα προτείνει για τις ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους με τους δικαστές να έχουν τον τελικό λόγο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει για το κρίσιμο θέμα της αναστολής εκτέλεσης της ποινής, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

Η στάση της εισαγγελέως

Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου δήλωσε για δεύτερη φορά στο δικαστήριο ότι παραμένει πιστή στην κρίση της ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να απαλλαγούν από τις κατηγορίες. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεσμεύεται από την ετυμηγορία του δικαστηρίου και γι’ αυτό πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η κίνησή της να απαντήσει μέσα στο δικαστήριο σε επικρίσεις που δέχθηκε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων: «Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

The post Χρυσή Αυγή: Στη τελική ευθεία για τις ποινές appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα