Χριστουγεννιατικη γιορτη στο ασυλο ανιατων...

Το Άσυλο Ανιάτων ανοίγει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό στο πλαίσιο ...
της ετήσιας χριστουγεννιάτικης γιορτής του και το υποδέχεται με εικαστικές παρεμβάσεις και εργαστήρια, bazaar, συναυλίες, στις εγκαταστάσεις του στην Κυψέλη (Αγίας Ζώνης 39) Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, από τις 11πμ έως τις 6μμ.

Στο πλαίσιο αυτό οι επισκέπτες του Ασύλου Ανιάτων μπορούν να δουν τη μόνιμη εικαστική παρέμβαση, δωρεά καλλιτεχνών για τους χώρους του νοσοκομείου. Τα έργα είναι των εξής καλλιτεχνών: Άννα Αμπαριώτου, Κάτια Βαρβάκη, Μάριος
Βουτσινάς, Δημήτρης Γιαννέλος, Όλγα Γουλανδρή & mosaickosmos, Αναστασία Δάλμα, Δικαία Δεσποτάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Τάνια Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Αννίτα Καλημέρη, Μηνάς Καμπιτάκης, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Ρούλη Μπούα, Γεύσω Παπαδάκη, Άντζελα Πετροχείλου, Γιώργος Σαλταφέρος, Μαίρη Σαμόλη, Γιώργος Τζάνερης, Βάσω Τρίγκα, Πάβλος Χαμπίδης και Αθηνά Χατζή. Την επιμέλεια της εικαστικής δράσης έχει η κριτικός τέχνης κυρία Ίρις Κρητικού.

Επίσης, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Άσυλο Ανιάτων από τους φωτογράφους Νίκο Βατόπουλο, Βασίλη Βρεττό, Ένη Κούκουλα, Βιργινία Φιλιππούση (η επιμέλεια ανήκει στην κυρία Κρητικού).

Το πρωί του Σαββάτου και ώρα 11.30 θα δοθεί συναυλία με τη συμμετοχή των σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η Λυδία Αγγελοπούλου , η Άννα Κουζή, ο Σταμάτης Μπερής ερμηνεύουν γνωστά κομμάτια από όπερες (Carmen - G. Bizet, Traviata - G. Verdi κ.α.), ελληνικές οπερέτες (Ο Βαφτιστικός - Θ. Σακελλαρίδης, Οι απάχηδες των Αθηνών - Ν. Χατζηαποστόλου κ.α.), ελληνικά τραγούδια των Μουζάκη, Χαιρόπουλου, Μωράκη κ.α.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με περιήγηση στο Άσυλο Ανιάτων και στις εκθέσεις των καλλιτεχνών με το «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» (ώρα 1μμ).
Από τις 11πμ έως τις 5μμ θα λάβουν χώρα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά: «Γεμίζουμε με Χρώματα τον Κήπο του Ασύλου Ανιάτων» για παιδιά 4-7 ετών και «Πόρτες Ανοικτές» για παιδιά 8-12 ετών. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των Εργαστηρίων έγινε από την Ιστορικό Τέχνη – Αrt Educator κυρία Λύντια Πετροπούλου.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί θα δοθεί συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Συμμετέχουν οι: Γρηγόρης Ασωνίτης, Οδυσσέας Μπάσσιος, Σπύρος Μουρίκης, Χριστίνα Παντελίδου, Βαγγέλης Σταθουλόπουλος. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, πασίγνωστα κλασικά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου και διάσημα μουσικά θέματα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Η αυλαία της χριστουγεννιάτικης γιορτής θα πέσει στις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής με τους «Αγγέλους της Χαράς» να τραγουδούν με τους περιθαλπόμενους του Ασύλου Ανιάτων τραγούδια της παλιάς Αθήνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα