Χρηση δακρυγονων εξω απο τη βουλη στην τυνησια...

11:08 28/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Χρήση δακρυγόνων έκανε η αστυνομία της Τυνησίας μπροστά από το κτήριο όπου στεγάζεται η Εθνοσυνέλευση της χώρας το Σάββατο, προκειμένου ...να διαλύσει δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις διαδηλωτών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Στο χώρο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι τόσο οπαδοί της κοσμικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μετά τη δολοφονία ηγετικού στελέχους της την Πέμπτη, ζητούν την
παραίτηση της κυβέρνησης και τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, όσο και οπαδοί του βασικού κυβερνητικού κόμματος, του ισλαμιστικού Ενάχντα.
Οι τελευταίοι υπερασπίζονται τη νομιμοποίηση τόσο της κυβέρνησης όσο και του νομοθετικού σώματος.
Ο δολοφονηθείς πολιτικός ήταν ο Μοχάμεντ Μπράχμι, επικεφαλής του νασερικού Κινήματος του Λαού, τμήματος του αριστερού συνασπισμού του Λαϊκού Μετώπου.
Χιλιάδες Τυνήσιοι είχαν βγει νωρίτερα στους δρόμους συνοδεύοντας το φέρετρο του Μπράχμι, τυλιγμένο με τη σημαία της Τυνησίας.
Τη σορό χαιρέτισαν στρατιώτες καθώς η πομπή αναχωρούσε από την οικία του δολοφονηθέντος, στη συνοικία Αριάνα της Τύνιδας, προς το νεκροταφείο Ελ Τζέλαζ.
Η ένταση ήταν απτή καθώς οι υποστηρικτές του Λαϊκού Κόμματος και μέλη της οικογένειάς τους σήκωσαν το φέρετρο στους ώμους και το τοποθέτησαν σε ένα στρατιωτικό αυτοκίνητο που κινήθηκε στη λεωφόρο του Μοχάμεντ του Ε'.
Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στο κοιμητήριο, όπου ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων Μοχάμεντ Σάλεχ Χάμντι διάβασε έναν επικήδειο και ένας ιμάμης προσευχήθηκε. Η σύζυγος του δολοφονημένου πολιτικού, που φορούσε κεφαλομάντηλο, ύψωσε τα δύο δάχτυλα στο σημάδι της νίκης.
«Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», και «Ενάχντα, συμμορία τρομοκρατών», φώναξε το πλήθος, πριν σιωπήσει για τον εθνικό ύμνο.
Ο 58χρονος Μπράχμι δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του την Πέμπτη με το ίδιο όπλο με το οποίο είχε εκτελεστεί και ο Σόκρι Μπελαΐντ, ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας, Λότφι Μπεν Τζέντου.
Από την κηδεία, η οποία έγινε δημοσία δαπάνη, απουσίασαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης.
Μερικές ώρες πριν αρχίσει η τελετή, εξερράγη βόμβα κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό ελαφρά και προκαλώντας ζημιές σε ένα τζιπ της αστυνομίας. Το υπουργείο Εσωτερικών πάντως ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα μετά την γενική απεργία και μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Ο Μπαλκίς Μπράχμι, 19 ετών, ένα από τα πέντε παιδιά του δολοφονηθέντος πολιτικού, είπε ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε από δύο άνδρες που φορούσαν μαύρα και επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα. Οι αρχές ανέφεραν πως ο Μπράχμι χτυπήθηκε από 14 σφαίρες.
Ο ΟΗΕ κάλεσε την Παρασκευή να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στη χώρα, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
βουλη, τυνησια, διαδηλωσεις, reuters, ώμους, μπεν, κηδεία, τζιπ, απεργια, οηε, naftemporiki, υπουργειο εσωτερικων, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αστυνομικο τμημα, μια ημερα, αστυνομια, αυτοκινητο, οηε, naftemporiki, naftemporiki.gr, reuters, ανθρωπος, βομβα, δαχτυλα, εγινε, ειπε, εσωτερικων, ετων, ζωη, κηδεία, ιδιο, η τελετη, μπεν, μοχαμεντ, οικια, παιδια, πεμπτη, σαββατο, σπιτι, τζιπ, ωρες, εθνικο, χωρα, υπουργειο, μπροστα, νεκροταφειο, σημαια, ώμους
Τυχαία Θέματα