''χρεοκοπια ή χερι στις καταθεσεις των πολιτων υποσχεται ο τσιπρασ''...

00:01 12/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Την αντίδραση της κυβέρνησης προκαλούν δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα,...
δίνοντας συνέχεια στον «πόλεμο» ανακοινώσεων με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα Real news, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας είναι
σήμερα ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Όσο χρόνο, λέει, θα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις του με τους δανειστές, θα καλύπτει τις υποχρεώσεις των δανείων με έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου. Τα οποία, προφανώς, θα κληθούν να απορροφήσουν είτε οι τράπεζες είτε οι πολίτες που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες».

Και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει πως, αν οι τράπεζες δεν μπορούν να τα απορροφήσουν -λόγω των ορίων που έχει θέσει η ΕΚΤ- και οι καταθέτες αρνηθούν να τα αγοράσουν οικειοθελώς, τότε για να αποφύγει τη χρεοκοπία, δεν του μένει άλλος δρόμος από το να κάνει υποχρεωτική την "αγορά" αυτών των γραμματίων από τους καταθέτες».

«Επειδή οι δανειστές προφανώς δεν πρόκειται να χορέψουν στα "νταούλια που θα βαράει" ο ΣΥΡΙΖΑ, οι επιλογές του κ. Τσίπρα είναι είτε χρεοκοπία, είτε υποχρεωτικό "χέρι" στις καταθέσεις των πολιτών. Αυτό τον εφιάλτη υπόσχεται ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ. Σταμάτης.

Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Εκείνοι που έχουν καταληστέψει τις καταθέσεις των πολιτών, τους μισθούς και τις συντάξεις τους, έχουν το θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για χρεοκοπία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις, την ανόρθωση της οικονομίας και την ανακούφιση χιλιάδων νοικοκυριών από τα χρέη και τη φτώχεια. Τα ψέματα τελείωσαν, κ. Σαμαρά. Ο λαός σας ξέρει πολύ καλά και δεν χρειάζεται να σας μάθει και άλλο».

Στη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «υπουργοί θα γίνουν οι ικανότεροι και οι εντιμότεροι για να διαχειριστούν τις τύχες του λαού. Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μιας παράταξης».

Επίσης, αναφέρει: «Θα παραμείνουμε στο ευρώ και θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα... Σκοπεύουμε να πληρώσουμε κανονικά τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο».
Keywords
Τυχαία Θέματα