Χουλιαρακης : αποκλειεται η επιβολη bail in δτις ελληνικες τραπεζες

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός bail in για τις ελληνικές τράπεζες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο ξεκαθαρίστηκε κατά το Eurogroup της 14ης Αυγούστου...
Ο Γ. Χουλιαράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung αναφερόμενος στα capital controls που εξακολουθούν να ισχύουν, ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε να τα τερματίσουμε το συντομότερο δυνατό, όμως όχι πολύ γρήγορα».
«Αναμένω
ότι, αν όλα παραμείνουν τόσο σταθερά όσο τώρα, θα μπορέσουν να αρθούν το πρώτο τρίμηνο του 2016, ίσως στο τέλος του πρώτου τριμήνου», πρόσθεσε ο ίδιος.
Για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε ότι δεν ήταν στην ατζέντα, τουλάχιστον όχι επισήμως. «Τώρα θα το φέρουμε, μετά την πρώτη επιτυχημένη αξιολόγηση του προγράμματος από τους πιστωτές, η οποία αναμένεται να γίνει έως το τέλος του έτους. Τότε θα το συζητήσουμε και ελπίζω να βρούμε μια λύση», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει ότι «στόχος μας είναι να μειώσουμε αισθητά το ετήσιο κόστος για την εξυπηρέτηση του χρέους, ώστε να έχουμε μεγαλύτερα οικονομικά περιθώρια».
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αντιστάσεις που αναμένεται να προβάλει η Γερμανία, ο κ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι «αναμφισβήτητα οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές», προσθέτοντας όμως ότι «το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ (της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους) ήδη από το 2010».
Keywords
Τυχαία Θέματα