Χαρδουβελης :πιθανες οι προωρες εκλογες το φθινοπωρο...

21:01 16/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας σχολιάζει σε δημοσίευμά του...
το CNBC αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

«Ο Τσίπρας ενέκρινε τη νομοθεσία αλλά έχασε το ένα τέταρτο των βουλευτών του που είπαν «όχι»... Το ελάχιστο (που πρέπει να αναμένουμε τώρα) θα είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης μιλώντας στο CNBC σήμερα.

«Είναι
πολύ σημαντικό για τον κ.Τσίπρα - αν θέλει να παραμείνει στην εξουσία - να εξασφαλίσει ότι οι υπουργοί του που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις θα εργαστούν σκληρά για να τις υλοποιήσουν. Δεν μπορεί να έχει ανθρώπους σε υπουργεία που είναι ενάντια σε όσα έχουν αποφασιστεί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως παρά το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύσει στην συμφωνία, θα μπορούσε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αν πίστευε ότι θα μπορούσε να επιφέρουν την πρόοδο.

«Το άνοιγμα των επαγγελμάτων, η καταπολέμηση των ολιγοπωλίων, η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, του τομέα της δικαιοσύνης και του φορολογικού συστήματος- όλα αυτά τα πράγματα δίνουν δύναμη στους ανθρώπους», επισήμανε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε:

«Αν ο ίδιος γίνει μέρος αυτών και προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα πετύχει. Αλλά αν δεν το κάνει ... θα φύγει από την πολιτική σκηνή. Είναι στο χέρι του τι θα κάνει».

Ο κ. Χαρδούβελης κατέληξε εκτιμώντας πως πιθανότατα η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Το δημοσίευμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων στα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα της ψηφοφορίας, για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης από τους δανειστές. Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος του κειμένου αν και τελικά το πολυνομοσχέδιο πέρασε, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε αντιμέτωπος με βουλευτές από το ίδιο του το κόμμα που διαφώνησαν με την τακτική που ακολούθησε.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα