''χαρδουβελης και παπανδρεου δινουν το κακο παραδειγμα στους ελληνεσ''...

15:16 10/3/2015 - Πηγή: Fimotro
«Χαρδούβελης και μητέρα Παπανδρέου δίνουν το κακό παράδειγμα στους Έλληνες», αναφέρει ...
σε νέο δημοσίευμά της για την χώρα μας η γερμανική εφημερίδα «Bild», σχολιάζοντας τη μεταφορά των χρημάτων τους μακριά από τα πάτρια εδάφη, σε φορολογικούς «παραδείσους».

Αυτή τη φορά η «Bild» δεν ασχολείται με το... αγαπημένο της θέμα -τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά τον προκάτοχό του, Γκίκα Χαρδούβελη. Όμως, στο στόχαστρο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας μπαίνει και
η μητέρα του Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα, για τα χρήματα που μετέφερε στην Ελβετία, «την ώρα που ο υιός της και τέως πρωθυπουργού της Ελλάδας, δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το θέμα».

«Eδώ και χρόνια υπάρχει ο φόβος των Ελλήνων για επιστροφή της χώρας στο παλαιότερο νόμισμα, την δραχμή. Και δεν είναι μόνο οι πλούσιοι και οι διάσημοι που δεν εμπιστεύονται το κράτος τους. Ακόμα και οι πολιτικοί δίνουν το κακό παράδειγμα... Η μητέρα του τέως Έλληνα πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, μετέφερε στο εξωτερικό τα χρήματα της και πιο συγκεκριμένα στην Ελβετία, το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, ένα θέμα για το οποίο ο υιός της δεν θέλει να έχει καμία σχέση», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: «Αλλά και ο Γκίκας Χαρδούβελης έπραξε το ίδιο. Ο τότε καθηγητής Οικονομίας είχε μεταφέρει στο εξωτερικό το 2012, δύο χρόνια προτού αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, 350 χιλιάδες ευρώ».

Εκείνο το διάστημα, όπως επισημαίνει η Bild, o κ. Χαρδούβελης ήταν σύμβουλος επί των οικονομικών θεμάτων του τέως πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου.

Η «Bild», επικαλούμενη τη συνέντευξη του Γκίκα Χαρδούβελη στον τηλεοπτικό σταθμό «Star», υποστηρίζει πως ακόμη και ο πρώην Έλληνας υπουργός φοβήθηκε το 2012 κι έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό και σημειώνει ότι, όπως ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης παραδέχτηκε, ότι έκανε, το έκανε για να διασφαλίσει τα παιδιά του.

Τέλος, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι συνολικά 38 Έλληνες πολιτικοί έχουν πράξει το ίδιο, επικαλούμενη λίστα που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα. Ανάμεσα στα ονόματα πολιτικών που φέρονται να έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό είναι και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γ. Σταθάκης, η Ν. Βαλαβάνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα