Χαραζοντας πορεια ...

22:02 9/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Και ακούσαμε τον υπουργό Οικονομικών να μας σχεδιάζει με μία μόνο φράση από το βήμα της Βουλής το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η τρικομματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. '' Δεν είναι αλήθεια ότι...
το Μνημόνιο φταίει για την κρίση. Το Μνημόνιο είναι το
αποτέλεσμα της κρίσης. '' Και εκεί ήταν πλέον σαφές ότι η κοινή γραμμή είχε προσδιοριστεί και ότι περιθώρια για την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση ούτε υπήρχαν, αλλά ούτε και υπάρχουν. Και έχουμε εδώ και μέρες περάσει από το προεκλογικό '' θα καταφέρουμε τα πάντα '', στο μετεκλογικό και ρεαλιστικό '' να δούμε τι μπορεί να γίνει τώρα ''.
Και έτσι για τα επόμενα 4 χρόνια και όχι για τα 2 που προβλέπει η συμφωνία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, το σενάριο με τους 4 άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα (περαιτέρω δημοσιονομική πολιτική, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας μέσω επενδύσεων, αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και η εγκαθίδρυση του σύγχρονου κοινωνικού κράτους) μας επιφυλάσσει ακόμα πολλές εκπλήξεις, καθώς οι αποκρατικοποιήσεις θα διαδέχονται, με ταχύτητα φωτός, η μία την άλλη, αφού προς αξιοποίηση- θα δούμε αν αυτή είναι η σωστή λέξη και αν θα πρόκειται πραγματικά για αξιοποίηση, ή αν θα μας προκύψει τελικά γενικότερο ξεπούλημα '' αντί πινακίου φακής '' - βρίσκονται ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ και ο κατάλογος φαίνεται να μην έχει τέλος. Και όπως όλα δείχνουν η ανηφόρα μόλις άρχισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα