Χαρατσι και στα κατασχεμενα 2λιτρα ιχ!

12:37 10/7/2013 - Πηγή: Fimotro

Από το : autobusiness.gr
Τουλάχιστον ειρωνικό χαρακτηρίζουν στελέχη της αγοράς το γεγονός πως υπάρχουν χιλιάδες 2λιτρα ΙΧ που έχουν κατασχεθεί το 2012 και οι πρώην κάτοχοί τους θα πληρώσουν Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης! Η...
αναδρομική ισχύ του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω έχει φέρει τα πάνω κάτω για ακόμη μία φορά στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου που βιώνει την 5η πτωτική χρονιά!

Ωστόσο ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης φέρνει στην επιφάνεια τραγικές
περιπτώσεις βάσει των οποίων χιλιάδες ιδιοκτήτες 2λιτρων αυτοκινήτων έχουν χάσει τα οχήματά τους εξαιτίας αδυναμίας πληρωμής των μηνιαίων δόσεων ή τα έχουν παραδώσει ακόμη και οικειοθελώς στις τράπεζες και όμως αυτοί οι καταναλωτές και πολίτες της Ελλάδας θα πρέπει να καταβάλλουν Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ασχέτως αν δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά αγαθά που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν!

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς όσοι ιδιοκτήτες 2λιτρων ΙΧ έχουν «χάσει» τα οχήματά τους από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στις αρχές του 2012 είναι τυχεροί καθώς ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης που θα πρέπει να καταβάλλουν είναι ανάλογος με τους μήνες που το είχαν στην κατοχή τους. Ομως από την ημερομηνία καταγγελίας της δανειακής σύμβασης για την απόκτηση κάποιου ΙΧ από τράπεζα μέχρι την εκτέλεση της απόφασης για την κατάσχεση κάποιου αυτοκινήτου μπορεί να περάσουν ακόμη και 12 ή περισσότεροι μήνες!

Ολο αυτό το χρονικό διάστημα το αυτοκίνητο φορολογικά τουλάχιστον φαίνεται ότι βρίσκεται στην κατοχή του ιδιώτη καταναλωτή που διώκει κάποια τράπεζα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να επιβαρυνθούν ακόμη και με ολόκληρο το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης οι κάτοχοι 2λιτρων αυτοκινήτων που ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση εκτέλεσης της κατάσχεσης από τα δικαστήρια!

Πάντως στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης δεν είναι δυνατό να επιβληθεί σε ιδιώτες καταναλωτές που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, ή σε ανέργους ή ακόμη σε χαμηλοσυνταξιούχους που δούλευαν 30 χρόνια και άνω για να αποκτήσουν ένα 2λιτρο αυτοκίνητο ακόμη και έναντι 2.000 ευρώ ως μεταχειρισμένο...
Keywords
Τυχαία Θέματα