''χαιρετιζω την πρωτοβουλια της κυβερνησης ''...

13:40 24/4/2013 - Πηγή: Fimotro
«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία της κυβέρνησης» ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος αναφορικά με την επαναφορά του θέματος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων από τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών, δίνοντας ...
με τον τρόπο αυτό ένα συναινετικό τόνο κατά την έναρξη σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Ο αγωνιστής της εθνικής αντίστασης απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να καλέσετε την
γερμανική κυβέρνηση και να συζητήσετε το θέμα. Από την στιγμή που ο κ. Σόιμπλε είπε ότι το θέμα έχει λήξει σημαίνει ότι υπάρχει θέμα».

Είναι δε χαρακτηριστικό άσκησε κριτική στις «ανιστόρητες αναφορές» – όπως τις χαρακτήρισε – του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και συμπλήρωσε «αν Δημήτρη (σ.σ. Αβραμόπουλος) ακολουθήσεις τα ίδια χνάρια τότε χαθήκαμε. Σου έχω όμως εμπιστοσύνη». Σημείωσε πως «Το ζήτημα δεν είναι τι θέλει η Ελλάδα αλλά το τι έχει επιδικαστεί να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα. Οχι μόνο για την καταστροφή της εθνικής οικονομίας, αλλά και για την καταστροφή στην πολιτιστική μας κληρονομιά, τα χιλιάδες θύματα, τις πολεμικές συγκρούσεις».

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και μεταξύ άλλων αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Αβραμόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα