Χαμπερμας : γιατι η ελλαδα της μερκελ ειναι ενα λαθος...

15:45 23/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Πυρά κατά της πολιτικής που φέρει την «σφραγίδα» της Άνγκελα Μέρκελ για την επίλυση της ελληνικής κρίσης ...
εξαπολύει σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» o Γερμανός διανοούμενος και φιλόσοφος, Γιούργκεν Χάμπερμας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν πρέπει να αποφασίζουν οι τράπεζες για την Ευρώπη αλλά οι ίδιοι οι πολίτες.

«Η πολιτική της Ανγκελα Μέρκελ
συνέβαλε στην ελληνική κρίση. Για την Γερμανίδα καγκελάριο, τα συμφέροντα των επενδυτών ήταν πιο σημαντικά από την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας», υποστηρίζει ο Γερμανός φιλόσοφος προσθέτοντας πως η ελληνική κάλπη του Ιανουαρίου έδειξε τις «προθέσεις της».

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, ο Χάμπερμας θεωρεί ότι ήταν μία ψήφος ενάντια στην ταπεινωτική μιζέρια.

«Τον Μάιο του 2010 για την Γερμανίδα καγκελάριο, τα συμφέροντα των επενδυτών ήταν πιο σημαντικά από ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους», υποστηρίζει ο Γερμανός διανοούμενος και προσθέτει πως το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα, «είναι η ψήφος ενός έθνους που αποτελείται από μία μεγάλη πλειοψηφία που τάσσεται κατά της εξευτελιστικής και καταπιεστικής κοινωνικής εξαθλίωσης της χώρας που αναγκάστηκε να λάβει μέτρα λιτότητας για να αντιμετωπίσει την κρίση».

Όπως αναφέρει ο Χάμπερμας, στις ίδιες εκλογές, ο ελληνικός λαός απέρριψε τη συνέχιση μιας πολιτικής που εξαρχής ήταν αποτυχημένη και «οπλισμένη με την δημοκρατική νομιμότητα, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί μία αλλαγή πολιτικής στην Ευρωζώνη».
Keywords
Τυχαία Θέματα