«μπορούμε να συγκαλέσουμε έκτακτο eurogroup για την συμφωνία» λέει ο ντάισελμπλουμ

15:33 31/3/2017 - Πηγή: Fimotro

Απομακρύνεται όλο και περισσότερο – αν όχι οριστικά- ο στόχος για την τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, έπειτα και από το χθεσινό ναυάγιο στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, όπου δεν προέκυψε ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων, η οποία και θα δρομολογούσε τις όποιες εξελίξεις.

Η απώλεια του ορόσημου της 7ης Απριλίου επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο του οργάνου Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη σημείωσε πως «ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να το εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα είναι

στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς». Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Είναι πάντα δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ. Το σενάριο περί έκτακτου Eurogroup προκύπτει και από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανώτατη πηγή, «η συμφωνία θα επικυρωθεί σε έκτακτο Eurogroup το πρώτο 10ημερο του Μάϊου αφού αυτό είναι δέσμευση των θεσμών».

Κομισιόν: Δεν υπάρχει ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ ανέφερε πως «δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

«Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους», εξήγησε η κ. Μπράιτχαρτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα