«μπλοκο» σδοε σε μεγαλες ποσοτητες λαθραιων τσιγαρων

18:24 6/12/2012 - Πηγή: Fimotro

Φορτία με 1.466.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντόπισε και κατέσχεσε σε σημερινούς και χθεσινούς του ελέγχους το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής. Συνολικά οι διαφυγόντες δασμοί από την παράνομη διακίνησή τους... ξεπερνούν τα 4,8 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διενήργησαν χθες υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής σε συνεργασία με υπαλλήλους του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά σε εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από το λιμάνι Jebel Ali των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με δηλωθέν φορτίο ενδύματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 430.000 πακέτα τσιγάρων. Το εμπορευματοκιβώτιο είχε προορισμό το Αμβούργο Γερμανίας.

Σε άλλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε εμπορευματοκιβώτιο επίσης προερχόμενο από το ίδιο λιμάνι, με δηλωθέν φορτίο δομικά υλικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 518.000 πακέτα τσιγάρων. Παραλήπτης του φορτίου εμφανιζόταν Κύπριος υπήκοος κάτοικος Αλίμου ο οποίος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές μετά από την κατάσχεση φορτίου λαθραίων τσιγάρων στη Γαλλία το 2011.
Ένα ακόμη εμπορευματοκιβώτιο με 518.000 πακέτα τσιγάρων εντοπίστηκε στη διάρκεια σημερινού ελέγχου. Ως παραλήπτης του φορτίου, που προερχόταν επίσης από το λιμάνι Jebel Ali, εμφανιζόταν ανύπαρκτη εταιρεία στις Αχαρνές.
Keywords
Τυχαία Θέματα