Μπλοκαρουν τα σχεδια για τον τριγωνικο ουρανοξυστη στο παρις...

Μπορεί τα σχέδια και η απεικόνιση στον υπολογιστή να φάνταζαν εντυπωσιακές, όμως, όπως φαίνεται τα πλάνα των αρχιτεκτόνων για την κατασκευή του τριγωνικού ουρανοξύστη...
στο Παρίσι θα παραμείνουν στα χαρτιά.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα το Le Projet Triangle στις Βερσαλίες, ύψους 180 μέτρων που αναμενόταν να φιλοξενήσει γραφεία και συνεδριακό κέντρο, «μπλοκάρει» έπειτα από ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία κατέληξε σε χάος, αφού κάποιοι από τους συμβούλους κατηγορήθηκαν ότι παραβίασαν τη
διαδικασία.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, που δεν παραδέχθηκε την ήττα παρά τις 78 ψήφους υπέρ και τις 83 κατά της κατασκευής του ουρανοξύστη, δήλωσε πως ο νόμος δεν έγινε σεβαστός και ανακοίνωσε πως θα απευθυνθεί στο διοικητικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρά τη μυστική διεξαγωγή της ψηφοφορίας, πολλοί ήταν όσοι ύψωσαν κίτρινα ψηφοδέλτια στον αέρα που έγραφαν «κατά».

Ο τριγωνικός ουρανοξύστης επρόκειτο να χτιστεί στο 15ο διαμέρισμα βάσει σχεδίων των διάσημων Ελβετών αρχιτεκτόνων Ζακ Χέρτσογκ και Πιερ ντε Μερόν, ενώ για την κατασκευή του επρόκειτο να δαπανηθούν 500 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα