''bazei mπρος τη μηχανη του νομοθετικου εργου η ζωη κωνσταντοπουλου''...

14:40 17/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Εντολή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδας να ορίσουν τους βουλευτές-μέλη των νέων κοινοβουλευτικών Επιτροπών έδωσε,...
σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και το νομοθετικό έργο της νέας κυβέρνησης.

Η όλη διαδικασία -ορισμός μελών και εκλογή προεδρείων- αναμένεται
να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε να κατατεθούν τα πρώτα νομοσχέδια που, σύμφωνα με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα αφορούν στη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πέραν αυτού, το προεδρείο της Βουλής φαίνεται να συμφωνεί με την πρόταση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ώστε να διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα.

Πάντως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει ακόμα καταλήξει στο πρόσωπο που θα προτείνει για το αξίωμα. Αυτό ωστόσο αναμένεται να γίνει αύριο κατά τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων (στις 16:00).

Υπενθυμίζεται ότι η παρούσα Βουλή προέκυψε μετά τη διάλυση της προηγούμενης, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι για εκλογή Προέδρου.

Εάν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία, η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151).

Αν και πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται αυτή την φορά ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία.
Keywords
Τυχαία Θέματα