Μπαροζο: πρεπει να αποφυγουμε ελληνικη χρεοκοπια

10:22 28/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Ευρώπη πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατό για να αποφευχθεί μια ελληνική χρεοκοπία, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J.M. Barroso, καλώντας τις κυβερνήσεις να στηρίξουν την Ελλάδα. "Αν οι Έλληνες φίλοι μας κάνουν ότι τους αναλογεί...
πρέπει να τους στηρίξουμε" σημείωσε ο κ. Barroso, λέγοντας ότι μια χρεοκοπία δεν θα αποτελούσε τεράστιο πρόβλημα μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη ως σύνολο.

Υπενθυμίζεται ότι καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το PSI, έχει επανέλθει το ζήτημα μιας επιπρόσθετης βοήθειας από τον επίσημο τομέα.

Όπως μεταδίδει το RTE ο κ. Barroso αρνήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένα νούμερα, αλλά υποστήριξε ότι οι πληροφορίες από την αποστολή της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην Αθήνα αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν ενισχύσουν τα δάνεια προς την Ελλάδα, "αυτό θα έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη, εφόσον υπάρξει κάποιο μεγάλο πρόβλημα, όπως μια ελληνική χρεοκοπία" πρόσθεσε ο κ. Barroso.

"Αυτή είναι η γραμμή μας, η Κομισιόν θα κρατήσει αυτή τη γραμμή χωρίς περιστροφές" τόνισε ο κ. Barroso.

"Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να εγγυηθούμε την βιωσιμότητα του χρέους, δεδομένου ότι οι Έλληνες θα κάνουν αυτό που τους αναλογεί" πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα