Αυριο και βλεπουμε...

22:15 17/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Όλα για όλα τα παίζουν οι εταίροι σε ό,τι αφορά την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ...
για την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΕ επιδίωξη στο αυριανό Eurogroup είναι το ελληνικό τρένο να «ξαναμπεί στις ράγες» ώστε να αποφευχθεί ένα «ατύχημα» όμως κάτι τέτοιο προϋποθέτει και να υπάρξουν «λύσεις από την Ελλάδα κι όχι εμπρηστικές δηλώσεις» όπως τονίζεται.

Ήδη η Κομισιόν βλέπει με απογοήτευση τον Έλληνα πρωθυπουργό να πραγματοποιεί δηλώσεις ρήξης
σε μια ευαίσθητη περίοδο όπου από την Κυριακή έχει να υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΕ «ο πρόεδρος μίλησε on the record χθες. Επόμενη στάση είναι το Eurogroup. Μετά από αυτό... βλέπουμε». Σε μια στιγμή που ακούγονται πληροφορίες για την προσπάθεια εξεύρεσης νέων λύσεων κι ενδεχομένως κατάθεση κι άλλων προτάσεων, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις αφήνοντας πλέον όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Πολύ δε περισσότερο σήμερα που η ΕΚΤ αύξησε μεν τη ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας αλλά όχι με τα 3 δισ. ευρώ που οι τράπεζες ζητούσαν αλλά με το 1/3 των χρημάτων αυτών, στο 1,1 δισ. ευρώ.

Πάντως παρά τα σύννεφα του capital control που μαζεύονται και τη σύνθετη κατάσταση, η ΕΕ επιθυμεί ακόμη η Ελλάδα να έλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επιστρέψει στον ρεαλισμό, όπως υπογραμμίζεται. Αν δεν γίνει αυτό, εκπρόσωποι δίπλα στον κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρουν πως «η Ελλάδα ουσιαστικά θα εισέλθει με δική της ευθύνη σε δύσκολα μονοπάτια».
Keywords
Τυχαία Θέματα