Αβραμοπουλος : θα επιδεινωθει το προσφυγικο εαν δεν βοηθησει η τουρκια

13:52 8/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Προ των ευθυνών τους θέτει, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τα...
κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικρίνοντας εμμέσως τη διάθεσή τους να ξεφορτωθούν τη διαχείρηση της προσφυγικής κρίσης.

"Η Ευρώπη κινείται, αλλά ευθύνη έχουν και τα κράτη μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική" τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: "Η Ε.Ε. έγκαιρα κινήθηκε, μέσα σε 6 μήνες καταθέσαμε,
συζητήθηκε στο ευρωκοινοβούλιο και ενεκρίθη η ατζέντα για τη μετανάστευση και μεσα σε τρεις μήνες από αυτό ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση των διακινητών, την τρομερή αυτή βιομηχανία που έχει στηθεί και εκμεταλλεύεται αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους και τελευταία το πρόγραμμα για την επαναγκατάσταση. Άρα η Ευρώπη κινείται, τα κράτη μέλη έχουν μεγάλο μέρισμα ευθύνης που πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική".

Ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτει: "Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δέχεται μεγάλη πίεση και είναι αλήθεια ότι αιφνιδιάστηκε όπως και η Ευρώπη. Δέχεται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του προσφυγικού ρεύματος και είναι υποχρεωμένη να προσφέρει βοήθεια κάτω από όρους αξιοπρέπειας σε όλους εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από καταστροφές πολέμους και διωγμούς. Η Ελλάδα τώρα όμως κινείται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαι ευρωπαίος επίτροπος, η καρδιά μου πάλλεται στους ρυθμούς της Ελλάδας, είναι αυτονόητο, θέλω να βοηθήσω, νομίζω ότι αυτό γίνεται, έτσι ώστε η χώρα μας να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή".
Keywords
Τυχαία Θέματα